ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022

Απαγορεύεται!


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χθες επιχείρησε να δικαιολογήσει την άρνηση του πρωθυπουργού να προσέλθει στη Βουλή και να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση του Αλ. Τσίπρα για τις υποκλοπές, παρά το γεγονός ότι έχουν δει το φως της δημοσιότητας νέα συγκλονιστικά στοιχεία.

Στοιχεία που κάνουν λόγο για ύπαρξη παρακρατικού κέντρου -στην καρδιά του οποίου φωτογραφίζεται ο πρωθυπουργικός ανιψιός κ. Δημητριάδης-, το οποίο παρακολουθούσε και υπουργούς της σημερινής κυβέρνησης αλλά και επιχειρηματίες. Τα ίδια δημοσιεύματα αποκάλυπταν επίσης την άμεση ή έμμεση χρήση του κακόβουλου λογισμικού predator από ελληνικές κρατικές υπηρεσίες, όπως και τη σχέση του Γρηγόρη Δημητριάδη με τις εταιρείες που το εμπορεύονται.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, για τον πρωθυπουργό τίποτε απ' όλα αυτά δεν είναι νέο, ούτε καν στοιχείο προς εξέταση. Ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει απαντήσει, λέει, από την πρώτη στιγμή σε όλα και η κυβέρνηση έχει ανταποκριθεί στις θεσμικές υποχρεώσεις της. Αρα δεν υπάρχει θέμα. Απλά ο κ. Τσίπρας «επιμένει να εστιάζει σε εικασίες, σε σχόλια, στα ανύπαρκτα και να μην ασχολείται με τα υπαρκτά».

Αυτή είναι η θέση της κυβέρνησης κατά τον εκπρόσωπό της κι ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο ο πρωθυπουργός δεν έχει κανένα λόγο να πάει στη Βουλή, καθώς ούτε αυτός «ούτε η κυβέρνηση θα ακολουθήσουν ή θα παρακολουθήσουν την τακτική αυτή» του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για το μέγαρο Μαξίμου θέμα υποκλοπών πλέον δεν υπάρχει, γιατί όλα έχουν απαντηθεί στο έπακρο. Πώς; Αυτοί που πρωταγωνίστησαν και ξέρουν απαγορεύτηκε να μιλήσουν γιατί δεσμεύονται με το απόρρητο. Στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής απαγορεύτηκε οποιαδήποτε δυνατότητα διερεύνησης του θέματος, γιατί η κυβερνητική πλειοψηφία αρνήθηκε να κληθούν ως μάρτυρες όλοι οι άμεσα εμπλεκόμενοι.

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας απαγορεύτηκε να διερευνήσει το παραμικρό λόγω απορρήτου. Ο πρωθυπουργός, που μπορούσε να έχει άρει το απόρρητο, δεν το κάνει. Τα θύματα των υποκλοπών δεν μπορούν να πληροφορηθούν τους λόγους που παρακολουθούνταν γιατί το απαγορεύει περσινός νόμος.

Κατά συνέπεια τι μάθαμε για το σκάνδαλο, το οποίο θεωρεί ανύπαρκτο η κυβέρνηση; Οτι... απαγορεύεται να μάθουμε. Κι αυτό ισχύει και για τον Αλέξη Τσίπρα ή οποιονδήποτε άλλον πολιτικό αρχηγό θα ήθελε να εγκαλέσει τον πρωθυπουργό στη Βουλή για εξηγήσεις. Απαγορεύεται!