ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

Ναι, αλλά για τους παπαγάλους δεν λέτε τίποτα…


Τρέλα αποφάσισε να πουλήσει ο Άδωνις Γεωργιάδης στην προσπάθειά του να απαντήσει στην σφοδρή κριτική που δέχεται, μετά την επίσκεψή του στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, το οποίο ελέγχεται για σωρεία παραβάσεων.
Ο υπουργός Ανάπτυξης, εμφανίστηκε σε μοτίβο «το νόμιμο είναι και ηθικό», προκαλώντας αντίδραση ακόμη και από τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ, υποστήριξε ότι… ρώτησε την εταιρεία και του είπαν ότι το σόου με τα δελφίνια δεν είναι παράνομο αφού δεν υπάρχει εισιτήριο, ούτε κερκίδες.
Πήγε, όμως, κι ένα βήμα παραπέρα, καθώς, ερωτηθείς εάν συμφωνεί με τέτοιες πρακτικές, σημείωσε «οι παπαγάλοι πρέπει να είναι κλεισμένοι σε ένα κλουβί; Οι καρδερίνες;».
Δεν σταμάτησε εκεί, σαφώς, αλλά θέλησε να… παγκοσμιοποιήσει το ζήτημα, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για ένα παγκόσμιο φαινόμενο και είναι μια μεγάλη συζήτηση, μπλέκοντας στην κουβέντα του και αντισπισιστές που πάνε και ανοίγουν τα μελίσσια για να είναι ελεύθερες οι μέλισσες.
Τουλάχιστον για την παγκόσμια κακομεταχείριση των ζώων δεν φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Να σημειωθεί ότι εκτός από φιλοζωικές οργανώσεις την ανάρτηση - διαφήμιση του υπουργού Ανάπυξης σχολίασε και η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς του υπουργείου Εσωτερικών αναφέροντας: 
 "Η Ειδική Γραμματεία επικοινώνησε με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να πράξει τα δέοντα μετά τη δημοσιοποίηση οπτικοακουστικού υλικού με δελφίνια που φαίνεται να συμμετέχουν σε παράσταση κατά παράβαση του κανονιστικού πλαισίου 4830/2021 και μάλιστα σε δελφινάριο του οποίου έχει ανακληθεί η άδεια από το 2020. Πραγματοποιείται και σχετικός έλεγχος στο σημείο από κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 23 παράγραφος 2 απαγορεύεται η συμμετοχή, με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε σκοπό, κάθε ζώου σε κάθε είδους παραστάσεις, μη εξαιρουμένων των εκπαιδευτικών παραστάσεων. Ο βασικός στόχος της νεοσύστατης Ειδικής Γραμματείας είναι η εφαρμογή του κανονιστικού πλαισίου για την ευζωία των ζώων (συντροφιάς) και καθημερινά εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση."
Χ.Κ. / Efsyn.gr