ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022

«Ελέγξτε το e-mail σας»! Χιλιάδες απολύσεις στο twitter, με ομαδική αγωγή απαντούν οι εργαζόμενοι


Επτά ημέρες κράτησε η σιωπή του Έλον Μασκ, καθώς το νέο αφεντικό του Twitter, δεν είχε πει λέξη για τη νέα εποχή της εταιρείας. Σήμερα η σιγή αυτή έσπασε, με μήνυμα που έστειλε στους εργαζόμενους, οι οποίοι πληροφορήθηκαν με ένα ξερό e-mail ότι πολλοί από αυτούς δεν θα έχουν από σήμερα λόγο ύπαρξης στην εταιρεία.
Το email ανέφερε επίσης ότι όλα τα γραφεία της εταιρείας θα παραμείνουν προσωρινά κλειστά και οι κάρτες εισόδου του προσωπικού θα είναι απενεργοποιημένες για την ασφάλεια των επικοινωνιών και εν γένει της εταιρείας. Ζητά επίσης από τους υπαλλήλους να αρχίσουν να φεύγουν άμεσα.
Η πρώτη απάντηση από μερίδα εργαζομένων στο Twitter ήρθε με ομαδική αγωγή που κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο όπως μετέδωσε το Bloomberg.
Οι υπάλληλοι του Twitter υποστηρίζουν ότι η εταιρεία προχωρά στις απολύσεις χωρίς επαρκή προειδοποίηση κατά παράβαση της ομοσπονδιακής νομοθεσίας και της νομοθεσίας της Καλιφόρνιας.
Η αγωγή ζητά από το δικαστήριο να εκδώσει διαταγή που να απαιτεί από το Twitter να υπακούσει την ομοσπονδιακή νομοθεσία WARN και να περιορίσει την εταιρεία από το να ζητά από τους υπαλλήλους να υπογράψουν έγγραφα περί παραίτησης από το δικαίωμά τους να συμμετάσχουν σε δίκες εναντίον της.
Ο ομοσπονδιακός νόμος περί αναπροσαρμογής και επανακατάρτισης των εργαζομένων (WARN) περιορίζει τις μεγάλες εταιρείες από την πραγματοποίηση μαζικών απολύσεων χωρίς να έχουν προηγηθεί τουλάχιστον 60 ημέρες προειδοποίησης.
«Καταθέσαμε αυτή την αγωγή απόψε σε μια προσπάθεια να βεβαιωθούμε ότι οι εργαζόμενοι γνωρίζουν ότι δεν πρέπει να απεμπολούν τα δικαιώματά τους και ότι έχουν μια οδό για την άσκησή τους», δήλωσε σε συνέντευξή της η δικηγόρος Shannon Liss-Riordan, που κατέθεσε την αγωγή.