ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022

Eδώ ο Ιβάν, εκεί ο Ιβάν…


Οσο πλησιάζει η τελική ευθεία για τις εκλογές, – μπορεί να μην είναι μακρά, αλλά σίγουρα θα έχει στροφές και μάλιστα απότομες – τόσο θα οξύνεται το πολιτικό κλίμα. Και η οξύτητα αυτή, μπορεί να κοστίσει σε όποιον εισπράτει δυσαρέσκεια και να μεταβάλει σημαντικά ποσοστά και διαφορές στις δημοσκοπήσεις.
***
Τώρα που είπα δημοσκοπήσεις, να σας πω ότι για Μαξίμου και Κουμουνδούρου, οι εταιρίες που διενεργούν έρευνες, είναι άλλες από αυτές που είχαν χρησιμοποιήσει στις εκλογές του 2019. 
***
Προβληματισμός υπάρχει και για τις συνεργασίες τους, με διαφημιστικές οι οποίες δεν θα λέγαμε ότι θριάμβευσαν στις καμπάνιες τους.
***
Δημοσκοπήσεις όμως κάνουν και οι δήμαρχοι – και κάποιοι παράγοντες που τους υποστηρίζουν – σε πολλές περιοχές της χώρας για να μετρήσουν δυνάμεις. Τα αποτελέσματα απο αυτές δείχνουν ότι οι νυν δήμαρχοι, Αθηνών, Πειραιά, Περιστερίου, Πατρών, Θεσσαλονίκης, Τρικάλων, Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης, Αλίμου, Γλυφάδας, Λάρισας, δύσκολα θα χάσουν. Για να συμβεί αυτό, πρέπει να υπάρξουν συνεργασίες που να υπερβαίνουν κόμματα και τοπικά συμφέροντα.
***
⁃Βέβαια, έχουμε έναν χρόνο για να στηθούν οι κάλπες για τις δημοτικές και μπορεί να έχουμε ανατροπές.
***
 Πάντως ανατροπές στις μετοχικές συνθέσεις στα μεγάλα μίντια μην περιμένετε να έχουμε μέχρι τις εκλογές. Οι ομάδες θα κατέβουν στο εκλογικό αγώνα με την ίδια σύνθεση.

Μπορεί να λέμε, «εδώ ο Ιβάν, εκεί ο Ιβάν… πουθενά ο Ιβάν», αλλά μην περιμένετε να βγει εκτός γηπέδου.
***
 Α, και σιγά- σιγά Μητσοτάκης και Τσίπρας πυκνώνουν τις συναντήσεις τους με τους μιντιάρχες.