ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

Πέθανε ξαφνικά ο ηθοποιός Ηλίας Ζερβός


Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο σκόρπισε η είδηση του ξαφνικού θανάτου, σε ηλικία 65 ετών, του ταλαντούχου ηθοποιού Ηλία Ζερβού, που έκανε γνωστή με ανάρτησή του στο Facebook, ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας.
Ο ηθοποιός, σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ, υπέστη ανακοπή καρδιάς.

«Με μεγάλη θλίψη μόλις μάθαμε ένα τραγικό νέο. Έφυγε ξαφνικά από κοντά μας ο αγαπημένος μας Ηλίας Ζερβός. Ο καλός μας φίλος, ο άξιος πολυτάλαντος συνάδελφος μας, που έδωσε το στίγμα του στο Θέατρο και την τηλεόραση με υπέροχους ρόλους, που χάρισε την ιδιαίτερη φωνή του σε δεκάδες ήρωες κινουμένων σχεδίων κι αγαπήθηκε από μικρούς κ μεγάλους, ο αγωνιστής ηθοποιός για τα δικαιώματα των ηθοποιών έφυγε αθόρυβα… Αγαπημένε μας φίλε καλό ταξίδι….», έγραψε στην ανάρτησή του ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ο Ηλίας Ζερβός γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, στις 29 Νοεμβρίου 1956. Είχε αποφοιτήσει από την δραματική σχολή Βεάκη, ενώ ήταν και πτυχιούχος της Ανωτάτης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (νυν Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών). Ήταν μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Το 2014 ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής (στον Βόρειο τομέα) με τον συνδυασμό Δύναμη Ζωής της Ρένας Δούρου.
Είχε συμμετάσχει σε πολλά θεατρικά έργα και τηλεοπτικές σειρές, όπως τα «Κωνσταντίνου και Ελένης» στον ΑΝΤ1, «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» στην ΕΡΤ1, «Άκρως Οικογενειακόν», «Τα Μαχαιρώματα», «Η Πολυκατοικία», «Λίφτινγκ» και άλλες. Από το 1990 συνεργαζόταν με την Audio Visual και άλλες εταιρείες μεταγλώττισης, δανείζοντας τη φωνή του σε κινούμενα σχέδια, σε αφηγήσεις και σκηνοθετώντας μεταγλωττισμένες σειρές.