ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022

Listenbourg: H "χώρα" που δημιουργήθηκε από ένα... τρολάρισμα στους αγεωγράφητους Αμερικανούς


Χρειάστηκαν μόλις τρεις ημέρες ώστε μία ανύπαρκτη χώρα να αποκτήσει αμέτρητους λογαριασμούς στο Twitter που παρουσιάζουν την ανύπαρκτη φυσικά κυβέρνηση αυτής της χώρας, πολιτικές ομάδες, ποδοσφαιρική ομοσπονδία ακόμα και εθνικό ύμνο.
Ο λόγος για το… Listenbourg. Μία χώρα που υποτίθεται ότι βρίσκεται στα δυτικά της Γαλλίας και βόρεια της Ισπανίας και την οποία δημιούργησε με Photoshop ενας Γάλλος χρήστης του Twitter με σκοπό να ειρωνευτεί τους αγεωγράφητους Αμερικανούς.
«Είμαι βέβαιος ότι κάνεις αμερικανός δεν γνωρίζει το όνομα αυτής της χώρας» έγραψε ο συγκεκριμένος χρήστης στο Twitter και λίγο αργότερα ένας άλλος Γάλλος χρήστης του κοινωνικού μέσου απάντησε τρολάροντας: «Μα ποιος δε γνωρίζει το Listenbourg».
Αυτή η απάντηση αρκούσε για να δημιουργηθεί ένας πραγματικός χαμός στα κοινωνικά δίκτυα και το ανύπαρκτο Listenbourg να γίνει είδηση ακόμα και σε κανάλια εθνικής εμβέλειας στην Γαλλία και στις Ηνωμένες Πολιτείες.