ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022

Τι είναι οι New York Times μπροστά στον Στάθη Καλύβα (και τη Σώτη Τριανταφύλλου);


Ο διασυρμός της χώρας είναι δεδομένος: η μεγαλύτερη εφημερίδα του κόσμου, οι New York Times, έγραψε πως η Ελλάδα –η κυβέρνηση Μητσοτάκη για να μιλήσουμε ουσιαστικά– είναι σάπια. Βρίσκεται σε σήψη. Τον έχει και φωτογραφία τον πρωθυπουργό μας, μην τυχόν και δεν καταλάβουμε ότι τον εννοεί.
Όλοι καταλαβαίνουμε πως ένα άρθρο στους New York Times έχει μεγάλη δύναμη: αν είναι θετικό αποτελεί διαφήμιση, αν είναι αρνητικό αποτελεί δυσφήμηση. Είτε μας αρέσει είτε όχι.
Οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας μας, ωστόσο, είναι απολαυστικές. Οι αντιδράσεις από τους υποστηρικτές του κ. Μητσοτάκη εννοώ, ΜΜΕ και δημοσιογράφους. Και όχι μόνο. Οι περισσότεροι, σοφά ποιώντας, δεν λένε λέξη. Ρε γαμώτο, είναι μεγάλη εφημερίδα οι New York Times και πώς να την αποδομήσεις. Οπότε σεβόμενοι την 108η θέση της χώρας παγκοσμίως στην Ελευθερία του Τύπου, εξαφάνισαν το άρθρο.

Κάποιοι βγήκαν να πουν ότι είναι πληρωμένο άρθρο, έδωσαν και νούμερο: 28 χιλ. ευρώ (ορισμένοι το ανέβασαν στα 30 χιλ. ευρώ - περιμένω να προσθέσουν και τα 50 δισ. του Βαρουφάκη). Δεν αποκαλύπτουν βέβαια ποιος τα πλήρωσε αυτά τα χρήματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ μήπως;
Κάποιοι άλλοι βγήκαν και είπαν ότι είναι απλώς το άρθρο ενός δημοσιογράφου που έδωσε ένα κείμενό του στην εφημερίδα και έτσι, απλά, δημοσιεύτηκε! Ένας guest μωρέ είναι. Να στείλω κι εγώ τότε στους ΝΥΤ μία βαρυσήμαντη ανάλυση που την έχω ήδη έτοιμη στο μυαλό μου, αρκεί βέβαια, πρώτα, να βρω το θέμα (της) ώστε να κάτσω να τη γράψω. Έχετε καμία ιδέα;

Κάποιοι άλλοι πήγαν να λοιδορήσουν τον δημοσιογράφο Alexander Clapp που το έγραψε. Ούτε πήρε ποτέ Pulitzer γράφουν, ούτε υποψήφιος ήταν. Οπότε μη δίνετε σημασία. Είναι οι ίδιοι που μας προτείνουν να διαβάσουμε Πρετεντέρη στα ΝΕΑ και Μουμτζή στην Καθημερινή.

Κάποιος άλλος έγραψε πως είναι «ένα άρθρο γνώμης που έστειλε ένας συριζαίος τίποτας στους ΝΥΤ».
Ευτυχώς όμως τους New York Times τους έβαλε στη θέση τους ο γνωστός Στάθης Καλύβας: «Αγαπητοί μου NY Times, μην μας πουλάτε τίτλο γκραν γκινιόλ (και με αντίστοιχη φωτό-εφιάλτη στο δρόμο με τις λεύκες) που δεν έχει και τόση σχέση με το κείμενο! Αυτά είναι, πως να το πω, πιο κοντά στις πρακτικές του New York Post, τίτλοι-καθρεφτάκια για ιθαγενείς δηλαδή, όχι για σκεπτόμενους αναγνώστες».
Θυμήθηκα και τη Σώτη Τριανταφύλλου που έγραφε παλιότερα στην Athens Voice ότι «Οι ΝΥΤ έχουν γίνει Πράβντα». Δικαιώνεται τώρα, δεν μπορείτε να πείτε.
Τέρμα οι New York Times και από μένα. Μαχαίρι. Κάνει και 8 ευρώ η μηνιαία συνδρομή. Πεταμένα χρήματα. Μόνο FOX News και ΣΚΑΪ.

Δημήτρης Κανελλόπουλος / ΕφΣυν