ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

Στα άδυτα του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ


Ξενάγηση του τηλεθεατή μέσω drone στην «καρδιά» του νέου αμιγώς ειδησεογραφικού καναλιού ΕΡΤNews κάνει η κρατική ραδιοτηλεόραση δίνοντας μια «γεύση» για αυτό που θα συμβαίνει σε

καθημερινή βάση από τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου.
Η… ιπτάμενη κάμερα τρυπώνει στους νέους ειδησεογραφικούς χώρους της ΕΡΤ, το νέο κοντρολ και την αίθουσα γραφημάτων, το στούντιο ειδήσεων που διαθέτει ρομποτικές κάμερες, το καινούργιο ραδιοφωνικό στούντιο του Πρώτου Προγράμματος και τη νέα αίθουσα σύνταξης των δημοσιογράφων της ΕΡΤ.
Από τις 19 Σεπτεμβρίου, επίσης, oι τηλεθεατές θα μπορούν να παρακολουθούν το πρόγραμμα του ΕΡΤNews στις πρώτες θέσεις του τηλεκοντρόλ τους σε υψηλή ευκρίνεια (HD). Δηλαδή το ΕΡΤNews θα είναι στο πρώτο πλήκτρο του τηλεκοντρόλ, η ΕΡΤ1 στο δεύτερο, η ΕΡΤ2 στο τρίτο και πάει λέγοντας. Παράλληλα, θα αρχίσει η μετάδοσή του και από τις συνδρομητικές πλατφόρμες, Cosmote και Nova.

Το ΕΡΤNews θα προσφέρει αδιάλειπτη ενημέρωση όλο το 24ωρο, επτά μέρες την εβδομάδα, ενώ στις καινοτομίες που εισάγει είναι το λεγόμενο L Banner. Πρόκειται για ένα ειδησεογραφικό εργαλείο που σχεδιάστηκε από την ΕΡΤ, σε συνεργασία με την ιρλανδική δημόσια τηλεόραση. 
Οι ειδήσεις εμφανίζονται και γραπτώς (στο κάτω και στο δεξί μέρος της οθόνης), προκειμένου να έχουν συνεχή ενημέρωση και οι τηλεθεατές με προβλήματα ακοής. 
 Συγκεκριμένα, στο δεξί μέρος της οθόνης θα μπορούν οι τηλεθεατές να βλέπουν ανά πάσα στιγμή τις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και κάθε νέα εξέλιξη, ενώ στο κάτω μέρος θα έχουν τη δυνατότητα να τις διαβάζουν και αναλυτικότερα, χωρισμένες σε πέντε κατηγορίες (Ελλάδα, Οικονομία, Κόσμος, Πολιτισμός και Αθλητικά). 
 Το νέο ενημερωτικό κανάλι της κρατικής τηλεόρασης στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας με το διεθνές δίκτυο Euronews, θα μεταδίδει ειδήσεις του ευρωπαϊκού ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού τέσσερις φορές την ημέρα, και συγκεκριμένα στις 13:00, στις 16:00, στις 19:00 και στις 22:00. 
 Το φιλμ από drone που είναι μονοπλάνο -δηλαδή γυρίστηκε χωρίς καμία διακοπή– συνεργάστηκαν οι τεχνικοί της ΕΡΤ, και οι εικονοληπτες χειριστές drone Σίμος Κόκκινος, Τάκης Γιαννέτος και Κώστας Μαρκάτης, σχεδίασαν την πτήση και πέτυχαν την εντυπωσιακή βιντεοληψία.