ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

Μαλλιά - κουβάρια με ανάρτηση του Κωστή Παπαϊωάννου για δημοσιογράφους «μελισσούλες στο Μαξίμου»


Φωτιές έχει ανάψει μια ανάρτηση στο facebook από τον Κωστή Παπαϊωάννου, πρώην γραμματέα της κυβέρνησης Τσίπρα και πρώην πρόεδρο της Επιτροπής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, με τη λίστα ονομάτων δημοσιογράφων για τους οποίους ισχυρίζεται ότι έχουν διοριστεί σε κρατικές θέσεις, τους αποκαλεί ειρωνικά «μελισσούλες στο Μαξίμου» και υποστηρίζει ότι με τον διορισμό τους «εξαγοράστηκε η ειδησεογραφική τους υποταγή και σιγή».
Επιπλέον χαρακτηρίζει κάποιους απ’ αυτούς «εντοιχισμένους σε καινοφανείς, νεόδμητες ειδικές θέσεις στο γραφείο του πρωθυπουργού» και συνεχίζει: «Μια κυψέλη όπου ζουζουνίζουν δημιουργικές μελισσούλες. Ακολουθούν γραφεία υπουργών, διοίκηση ΕΡΤ, ΑΠΕ. Και όσοι έχουν εκμαυλιστεί από τη λίστα Πέτσα. Την υπόλοιπη δουλειά την κάνει η αυτολογοκρισία και το βαλκανορωσικοκολομβιανό ιδιοκτησιακό καθεστώς των ΜΜΕ».


Η ανάρτηση Παπαϊωάννου προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων από δημοσιογράφους.
 
Επιφυλάσσεται για μηνύσεις ο Ηλίας Κανέλλης

Ο δημοσιογράφος των «Νέων» Ηλίας Κανέλλης διαψεύδει την πρόσληψή του σε κρατική θέση και επιφυλάσσεται για μηνύσεις:
«Πληροφορήθηκα ότι, με ανάρτησή του, ο Κωστής Παπαϊωάννου με περιλαμβάνει σε μια λίστα υπαλλήλων του Μαξίμου, κυβερνητικών δηλαδή υπαλλήλων. Επειδή δεν έχω καμία σχέση με καμία κυβέρνηση και με κανένα κόμμα, θα τον παρακαλέσω να αποκαταστήσει το λάθος του – αν και δύσκολα αποκαθίσταται μια δήθεν πληροφορία που ήδη διακινείται από αυτούς που πολιτεύονται με έμφαση στο μίσος απλώς επειδή με κάποιους έχουν πολιτικές διαφωνίες. Κρίμα γιατί με τον συγκεκριμένο έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν και θα μπορούσε να ρωτήσει ζητώντας επιβεβαίωση.
Εν πάση περιπτώσει, για όσους ενδιαφέρονται για το επαγγελματικό μου προφίλ, είμαι δημοσιογράφος – αρθρογράφος στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, απ’ όπου πληρώνομαι αφού είμαι ενταγμένος στο μισθολόγιο της εφημερίδας. Διατηρώ, επίσης, επί δώδεκα και πλέον χρόνια το περιοδικό The Books’ Journal, και τον αντίστοιχο ιστότοπο booksjournal.gr, απ’ όπου δεν πληρώνομαι, επειδή τα οικονομικά του περιοδικού δεν το επιτρέπουν.
ΥΓ.: Αυ
τή τη φορά, αν χρειαστεί, προς άμυνά μου, θα χρησιμοποιήσω τις δυνατότητες που μου δίνει ο νόμος».



Κώστας Ρεσβάνης: Όπως αυτοί που έδειχναν στους ναζί Έλληνες πατριώτες

Ο πρώην δημοσιογράφος των «Νέων Κώστας Ρεσβάνης γράφει: «Ο “Αντίφωνος”, ή μάλλον “Φερέφωνος”, κάποιος Κ. Παπαϊωάννου, βγήκε μετά από καιρό στο μεϊντάνι, σαν εκείνους που έδειχναν στους ναζί Έλληνες πατριώτες. Ονομάτισε, σε όσους τραμπούκους καραδοκούν, δημοσιογράφους που δεν τυγχάνουν της ευαρέσκειάς του. Να του πει κάποιος ότι οι καταξιωμένοι συνάδελφοι, που προσφέρει βορά σε κτήνη παρόμοια μ’ αυτόν, θα συνεχίσουν τη δουλειά τους και αυτός θα συνεχίσει να βρίσκεται στο μόνιμο στέκι του: στον οικείο του βόθρο».



Ανδρέας Παπαδόπουλος: «Φασισμός σε όλο του το μεγαλείο»

Ο δημοσιογράφος των «Παραπολιτικών» Ανδρέας Παπαδόπουλος μιλάει για «φασισμό σε όλο του το μεγαλείο» και σημειώνει:
«Ο άνθρωπος που έχει διατελέσει και γραμματέας στην κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου για τα ανθρώπινα δικαιώματα, δημοσιεύει μαύρη λίστα δημοσιογράφων. Απορώ πως δεν έβαλε και τις φωτογραφίες τους, όπως γινόταν με όσους είχαν ψηφίσει το πρώτο μνημόνιο, ή πως δεν έδωσε τις διευθύνσεις των σπιτιών τους. Κατά τα λοιπά, υπογράφει και άρθρο που κόπτεται, λέει, για τη δημοκρατία».
 


Έλενα Ακρίτα: «Πηδάνε στη θάλασσα για να σωθούν»

Η Έλενα Ακρίτα αναδημοσίευσε τη λίστα του Παπαϊωάννου με τα ονόματα των δημοσιογράφων και έγραψε: «Αν σάς μυρίζει κάτι, είναι το σκατό στην κάλτσα των δημοσιογράφων που τόσα χρόνια δολοφονούσαν τους χαρακτήρες συναδέλφων τους και τώρα που βουλιάζει το πλοίο, πηδάνε στη θάλασσα για να σωθούν».