ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 21 Αυγούστου 2022

Αυτά τα κορίτσια...

Ένα όνομα, έντεκα γράμματα, επτά σύμφωνα, μόλις τέσσερα φωνήεντα. Στη σειρά ν,τ,ρ, στην αράδα σ,μ,π! Δύσκολο να τα προφέρεις; Πολύ! Αλλά πιο δύσκολο να γνωρίζεις ότι υπήρχε μια σπουδαία

αθλήτρια κρυμμένη πίσω από τη συλλογική μας άγνοια για τα όχι πρωτοκλασάτα αθλήματα του στίβου και κάτω από το βουνό των προβλημάτων στον αθλητισμό –οικονομικών κυρίως, αλλά όχι μόνο. Όμως όλα γίνονται. Και το μαζεμένα σύμφωνα καταφέραμε να προφέρουμε και γνωρίσαμε αυτό το κρυμμένο αστέρι δυο χρόνια πριν περάσει στην πέμπτη δεκαετία της ζωής του: Αντιγόνη Ντρισμπιώτη! 

Επειδή ως χώρα δεν έχουμε πολλά για να νιώσουμε λίγο ψηλότεροι, χρωστάμε ευγνωμοσύνη σε αυτό το κορίτσι που έφερε στην Ελλάδα δυο χρυσά ευρωπαϊκά μετάλλια από εκεί που δεν το περιμέναμε. Αλλά η Αντιγόνη Ντρι-σμπι-ώ-τη δούλευε σκληρά και αθόρυβα όταν εμείς ενδιαφερόμαστε πρωτίστως για την μπάλα ενός κακού πρωταθλήματος. Ήξερε τι ήθελε, γνώριζε πώς θα το πετύχει.

Φτιαγμένη από το υλικό των ανθρώπων που είναι προσηλωμένοι στον στόχο, δοσμένοι στο όνειρο, ορκισμένοι στην επιλογή, πέτυχε ένα ιστορικό νταμπλ που περνάει θριαμβευτικά στην αθλητική ιστορία τού τόπου.

Στα χρυσά κορίτσια του Σαββατόβραδου και η Ελίνα Τζένγκο, με την πρώτη θέση στον ακοντισμό και με πολύ μεγάλη βολή στα 65,81. Μια ακόμα ελληνική επιτυχία που μπορεί κάποιους υπερ-Ελληνες να τους ενοχλεί κατά βάθος. Η 19χρονη Ελίνα, γεννημένη στην Ελλάδα, μεγαλωμένη στη Χαλκιδική, έχει δηλώσει ότι δεν απαρνείται την αλβανική καταγωγή της, αλλά ότι είναι 100% Ελληνίδα. Χαρά της και χαρά μας γι αυτό το κορίτσι, γι αυτά τα κορίτσια της Ελλάδας. 

- από το Harddog