ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022

Στοχοποιεί δημοσιογράφους, απαξιώνει μέσα ενημέρωσης


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που χαρακτήρισε «ανακριβέστατο» δημοσίευμα του Politico δέχθηκε πυρά από την Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου Ελλάδος και μια σκληρή απάντηση από την ίδια την ευρωπαϊκή ενημερωτική ιστοσελίδα


Πολιτικά στριμωγμένη η κυβέρνηση ανακαλύπτει ανύπαρκτους «εχθρούς» και απαξιώνει ρεπορτάζ του διεθνούς Τύπου. Μέγα ζήτημα γεννά η τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου για το ρεπορτάζ του Politico που υπογράφει η Νεκταρία Σταμούλη. Ο Γιάννης Οικονόμου τα «έβαλε» με τη έγκυρη ευρωπαϊκή ιστοσελίδα και την δημοσιογράφο που υπογράφει το αποκαλυπτικό δημοσίευμα εκθέτοντας ανεπανόρθωτα την χώρα μας που κατρακυλά παγκοσμίως στην αξιολόγησή της ως προς την ελευθερία του Τύπου καταλαβάνοντας την 108η θέση μεταξύ 180 χωρών παγκοσμίως στην αξιολόγησή της ως προς την ελευθερία του Τύπου.
Ο κυβερνητικός αξιωματούχος χαρακτήρισε «ανακριβέστατο» το δημοσίευμα αναφορικά με την απαντητική επιστολή του μόνιμου αντιπροσώπου της Ελλάδας στην Ε.Ε. προς την επιτροπή δικαιοσύνης της Κομισιόν για το ζήτημα του λογισμικού Predator. Συμπληρώνει δε ότι προέρχεται από δημοσιογράφο «γνωστή για τις σχέσεις της με τον ΣΥΡΙΖΑ».




Καταπέλτης η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου Ελλάδος

Η πρώτη «σφαλιάρα» για το «ατόπημα» Οικονόμου ήρθε από την Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου Ελλάδος που σχολιάζει πως η στάση αυτή του κυβερνητικού αξιωματούχου προκλήθηκε «χωρίς κανένα στοιχείο και με μοναδικό ορατό στόχο την απαξίωση ενός ρεπορτάζ προς εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων».
Συμπληρώνει πως «το κατά πόσον το δημοσίευμα της κυρίας Σταμούλη είναι ''ανακριβέστατο'' μπορεί να το διαπιστώσει κάθε πολίτης. Ασφαλώς και ο ίδιος ο κ. Οικονόμου, ο οποίος στην ίδια ανακοίνωση επιβεβαιώνει λέξη προς λέξη τα αναφερόμενα στο ρεπορτάζ».
Τέλος, αναμένει «τη δημόσια αναγνώριση του σφάλματός του και την απόσυρση κάθε στοχοποιητικού στοιχείου αυτής».


► Αργά το βράδυ, το Politicoστήριξε την συνεργάτη του με το πλέον επίσημο τρόπο. To Politico «υποστηρίζει την ακρίβεια και την ακεραιότητα» της δημοσιογράφου Νεκταρίας Σταμούλη που «είναι μια πολύτιμος συνεργάτης». Αφού διασταύρωσε την απαντητική επιστολή (από τις 2 Αυγούστου) του μόνιμου αντιπροσώπου της Ελλάδας στην Ε.Ε. προς την επιτροπή δικαιοσύνης της Κομισιόν, έκρινε πως το ρεπορτάζ ήταν «απόλυτα ακριβές». Το κείμενο στήριξης στη δημοσιογράφο φέρει την υπογραφή του αρχισυντάκτη, Jamil Anderlini.

ΣΥΡΙΖΑ: Μόνος στόχος του κ. Μητσοτάκη η συγκάλυψη

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνιζε πως η «σημερινή αποκάλυψη του Politico επιβεβαιώνει πως μόνος στόχος του κ. Μητσοτάκη, από την πρώτη στιγμή, ήταν η συγκάλυψη του σκανδάλου των παρακολουθήσεων».
Ο Νάσος Ηλιόπουλος υπογραμμίζει πως «κάθε μέρα που περνάει οι κινήσεις Μητσοτάκη θα αποκαλύπτουν ακόμα πιο βαθιά την ενοχή του».

► Στο δημοσίευμα-βόμβα, η ευρωπαϊκή ιστοσελίδα παρουσιάζει απαντητική επιστολή του αντιπροσώπου της κυβέρνησης στην Κομισιόν, με την οποία, εμμέσως πλην σαφώς, η Αθήνα καλούσε τις Βρυξέλλες να μην ασχοληθούν με το ζήτημα, επικαλούμενη λόγους εθνικής ασφάλειας, αλλά και βάλλοντας κατά της αξιοπιστίας και της αντικειμενικότητας των μέσων ενημέρωσης που προχώρησαν σε αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις.
Να δοθούν όλα τα στοιχεία και η αλληλογραφία μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις υποκλοπές που αποκάλυψε το Politico ζητά με ανάρτησή του ο Δημήτρης Παπαδημούλης.