ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020

Τα «καθαρά» και τα «βρώμικα»

Μαθαίνουμε πως το "Σωτηρία" πάει για αποκλειστική COVID-19 λειτουργία αφήνοντας τους πολλούς ασθενείς με άλλα αναπνευστικά νοσήματα ακάλυπτους. Στην Θεσσαλονίκη, μητροπολιτικά, μείζονας σημασίας νοσοκομεία καθίστανται αποκλειστικά ή σχεδόν αποκλειστικά COVID-19 νόσου, αφήνοντας ακάλυπτους ασθενείς.. με άλλα νοσήματα.
Όλα αυτά γιατί; Γιατί δομές και προσωπικό του ΕΣΥ εξαντλήθηκαν και οι ιδιωτικές κλινικές αποφάσισαν ότι θα μείνουν "καθαρές". Αποφάσισαν, ότι είναι μια καλή ευκαιρία για διαφήμιση: το ΕΣΥ έχει κορονοϊό, ελάτε να χειρουργηθείτε σε μας που είμαστε καθαροί.
Έχω εξηγήσει ότι αυτό, όσο λαμπερό σλόγκαν κι αν είναι, αποτελεί μεγάλα απάτη ή αυταπάτη. Ο ιός δεν διασπείρεται στις δομές υγείας από τους διεγνωσμένους αλλά από τους αδιάγνωστους ασυμπτωματικούς ασθενείς, επισκέπτες και εργαζόμενους που πάνε παντού, σε "καθαρά" και σε "βρώμικα" νοσοκομεία. Άρα ο μόνος τρόπος να μειώσεις την διασπορά είναι η εκπαίδευση και η εφαρμογή πρωτοκόλλων. Η αποφυγή ανάμιξης των ασθενών σε ένα ίδρυμα είναι ευσεβής πόθος. Ο εφικτός στόχος είναι ο διαχωρισμός των ασθενών σε κάθε ίδρυμα.
Κανένα λογικό εμπόδιο δεν υπάρχει λοιπόν για την επίταξη ΟΛΩΝ των ιδιωτικών δομών στην Θεσσαλονίκη και 1-2 μεγάλων ιδιωτικών νοσοκομείων στην Αττική (και βλέπουμε), η οποία οριακά τα φέρνει βόλτα με τις κλινικές και πιέζεται αφόρητα στις ΜΕΘ.
Όλα, ιδιωτικά και δημόσια νοσοκομεία σε διπλή COVID-19 και συνήθη λειτουργία για να βγούμε στο ξέφωτο χωρίς πολλές απώλειες, από COVID-19 και άλλα νοσήματα.