ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

TIME: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους


Ανάμεσα στους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους για το 2020 συμπεριέλαβε το περιοδικό ΤΙΜΕ τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.Το σχετικό κείμενο στο TIME για τον Έλληνα σούπερ σταρ των Μπακς, υπογράφει ο έξι φορές πρωταθλητής ΝΒΑ και έξι φορές MVP του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο, Καρίμ Αμπντούλ - Τζαμπάρ.
«Ο Πολ Σάιμον τραγούδησε πως "κάθε γενιά πετά έναν ήρωα στα pop charts".. Το ίδιο ισχύει και στον αθλητισμό. Κάθε γενιά βρίσκει έναν αθλητή που ενσαρκώνει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που όλοι θα θέλαμε να είχαμε: αφοσίωση, συγκέντρωση, εξαιρετική αθλητικότητα και χάρη υπό πίεση», γράφει ο Καρίμ Αμπντούλ - Τζαμπάρ.
«Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος μόλις κατέκτησε το δεύτερο συνεχόμενο βραβείο MVP, έχει όλα αυτά και ακόμη περισσότερα. Όταν τον παρακολουθείς να αγωνίζεται, δεν βλέπεις μόνο αυτό που είναι, αλλά όσα είναι πιθανά. Υπάρχει μία μυστικιστική ποιότητα που κάνει τις καρδιές των φιλάθλων να χτυπούν πιο γρήγορα, όταν βλέπουν αυτόν τον άνθρωπο να περπατά στο παρκέ. Ο αληθινός ήρωας του αθλητισμού κάνει τα κόκκαλά μας να δονούνται, το δέρμα μας να ζαρώνει περιμένοντας να γίνουμε αυτόπτες μάρτυρας του μεγαλείου» γράφει ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας.
Οι Μιλγουόκι Μπακς κοινοποίησαν το γεγονός από τα επίσημα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της ομάδας. Από τον χώρο του αθλητισμού, πλάι στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, βρίσκονται, ανάμεσα σε άλλους και άλλες, ο παλαίμαχος πλέον παίκτης του ΝΒΑ Ντουέιν Γουέιντ, ο Βρετανός οδηγός της Φόρμουλα Ένα Λιούις Χάμιλτον και η τενίστρια Nαόμι Οσάκα.