ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

Εξηγήσεις από Χαρδαλιά: Έκλινα από σεβασμό στο ράσο

Μετά τον σάλο που ξέσπασε από την κίνηση Χαρδαλιά να σκύψει προς τον ιερέα και να του φιλάει το χέρι (έτσι τουλάχιστον φάνηκε κι έτσι λέει κι ο παπάς) ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, επιχείρησε να δώσει διευκρινίσεις εξηγώντας το νόημα της κίνησής του.
Οι εξηγήσεις Χαρδαλιά όπως.. τις ανέβασε στα σόσιαλ μίντια:
«Τους τελευταίους 7 μήνες η πολιτική προστασία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης πολλαπλών κρίσεων. Πανδημια, μεταναστευτικό, κλιματική αλλαγή με ακραία φαινόμενα πυρκαγιών και πλημμυρών. Σε όλα έχουμε ανταποκριθεί έως τώρα με αποτελεσματικότητα, ευθύνη και πίστη στην σκληρή δουλειά, την ομαδικότητα, μα πάνω από όλα στην αξία της ανθρώπινης ζωης. Στις πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν τη Θεσσαλία πραγματοποιήσαμε επιτυχώς 788 διασώσεις με τελευταία την από αέρος διάσωση μιας εγκύου, ενός βρέφους, μιας καρκινοπαθούς και 4 ακομα συμπολιτών μας. Τέτοιες ιστορίες μου δίνουν δύναμη να συνεχίσω. Και αυτό εξέφρασα κλινοντας στο ράσο του με σεβασμο (και όχι φιλωντας το χέρι του) προς τον Ιερέα που διασωσαμε και που εσπευσε να μας ευχαριστήσει και μας συγχαρει αμεσως μετά το τελος και αυτης της επιχειρησης και ενω μολις ειχα βγαλει την μασκα μου για να πιω νερο (τα video ειναι αδιαψευστος μάρτυρας για την πραγματικοτητα).
Σε οσους λοιπόν για διάφορους λόγους παραποιούν τα πραγματικα περιστατικά και ασκούν εύκολη κριτική από τον καναπέ τους συνιστώ 3 + 1 πράγματα:
Μάσκες, Αποστάσεις, αυστηρή προσωπική υγιεινή και λίγο περισσότερο σεβασμό στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής που μοχθούμε καθημερινά για τη δημόσια υγεία και Ασφαλεια ολων των πολιτών.
Από αυτη την περιπέτεια θα βγούμε νικητές μόνο αν είμαστε ενωμένοι και πειθαρχημένοι!»

Τι λέει ο παπάς - Τον συγχαίρω τον Υπουργό γιατί φίλησε το χέρι ιερέα

Μιλώντας στο Mega Channel, o ιερέας που χαιρέτησε ο Νίκος Χαρδαλιάς συνεχάρη τον υφυπουργό Προστασίας λέγοντας ότι «τον συγχαίρω τον υπουργό γιατί φίλησε το χέρι ιερέα, διότι οι χάρες του Θεού είναι πάνω από όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας. Εκεί ακουμπάμε, εκεί στηριζόμαστε, εκεί ελπίζουμε και θα έχουμε σίγουρα τη βοήθεια».
Μάλιστα, ο ιερέας δεν φάνηκε να έχει συμβιβαστεί με την ιδέα της μάσκας που οι πιστοί πρέπει να φορούν όταν εκκλησιάζονται, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Με τη μάσκα να φιλήσει το χέρι; Δεν θα το παραδεχόμουν. Πηγαίνοντας με μάσκα αμφισβητείς τις χάρες του Θεού. Τους νόμους τους σεβόμαστε, όμως οι νόμοι της πολιτείας με τις χάρες του Θεού απέχουν πολύ».

Αποστάσεις από τον Νίκο Χαρδαλιά πήρε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, δηλώνοντας σχετικά «είμαι χριστιανός ορθόδοξος και αυτή τη στιγμή πάνω από όλα είναι η δημόσια υγεία. Εγώ δεν θα φιλούσα κανένα χέρι και θα ήμουν πολύ προσεκτικός στην τήρηση των μέτρων».


ΣΥΡΙΖΑ: « Η υποκρισία και οι επιλογές τους παίζουν καθημερινά τη δημόσια υγεία στα ζάρια»

Έντονη ήταν η αντίδραση και από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, με τον Νάσο Ηλιόπουλο να δηλώνει για τον Νίκο Χαρδαλιά ότι «η ατομική ευθύνη που επικαλείται η κυβέρνηση από ό,τι φαίνεται αφορά μόνο τους πολίτες, ενώ το ΕΣΥ βρίσκεται πλέον στα όρια του και καθημερινά δεκάδες χιλιάδες πολίτες στοιβάζονται στα ΜΜΜ». Ακολουθεί η πλήρης δήλωση:
Η κυβέρνηση σπατάλησε τον χρόνο που κέρδισε η κοινωνία. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας βρίσκεται στα όρια του. Καθημερινά δεκάδες χιλιάδες πολίτες στοιβάζονται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αφού δεν έχει γίνει τίποτα για την ενίσχυση των δρομολογίων. Η ατομική ευθύνη που επικαλείται η κυβέρνηση από ό,τι φαίνεται αφορά μόνο τους πολίτες.
Στοχοποιούν τους νέους ανθρώπους και μέσα σε λίγες μέρες είδαμε τον κ. Κουμουτσάκο να ισχυρίζεται ότι κοινώνησε τυχαία και σήμερα τον κ. Χαρδαλιά να παραβιάζει κάθε μέτρο, και να εμφανίζεται -χωρίς μάσκα- να φιλάει το χέρι ιερέα.
Η υποκρισία και οι επιλογές τους παίζουν καθημερινά τη δημόσια υγεία στα ζάρια.