ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

Nτροπή!

 Καμένα Βούρλα: Χωρίς φαγητό και κουβέρτες τα προσφυγόπουλα, αθλιότητες από ομάδα κατοίκων

Aδιανόητη και εξοργιστική είναι η ξενοφοβική αντίδραση ομάδας κατοίκων στα Καμένα Βούρλα που μπλόκαραν ακόμα και το φορτηγό που μετέφερε φαγητό στα 39 ανήλικα προσφυγόπουλα που μεταφέρθηκαν από τη Μόρια, σε ξενοδοχείο που συνεργάζεται με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.
Μάλιστα, το βράδυ της Πέμπτης, συγκεντρώθηκαν έξω από το..

ξενοδοχείο και απευθύνονταν στους ανήλικους πρόσφυγες με χυδαίες εκφράσεις με αποτέλεσμα και εκείνοι να αντιδράσουν.
Ο δήμαρχος της περιοχής Γ. Συκιώτης, κάλυψε τη συμπεριφορά των κατοίκων ενώ υποστήριξε ότι η... οργή τους προέρχεται από το γεγονός ότι δεν ενημερώθηκαν από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου για τη μεταφορά των ανήλικων προσφυγόπουλων.
Ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης, μιλώντας στο OPEN, παραδέχθηκε ότι το υπουργείο δεν είχε ενημερώσει τον δήμο, πρόσθεσε όμως ότι οι αντιδράσεις ξεπερνούν τα όρια, αφού την Πέμπτη οι κάτοικοι μπλόκαραν επί τρεις ώρες το φορτηγό που μετέφερε τροφή και κουβέρτες για τα παιδιά, ενώ διάφοροι φορείς προγραμματίζουν και νέο κλείσιμο της εθνικής οδού.
Να σημειωθεί ότι οι αντιδράσεις κατά των προσφύγων έχουν ξεκινήσει εδώ και τρεις ημέρες και δεν αναμένεται να κοπάσουν.

Λώρα Παππά (ΜΕΤΑδραση): «Τα παιδιά είναι τρομαγμένα»

«Τα παιδιά είναι τρομαγμένα. Δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί συμβαίνει αυτό. Είναι ντροπή για τη χώρα μας η εικόνα που δημιουργεί μια μικρή μερίδα κατοίκων», δήλωσε στον 105.5 στο Κόκκινο η πρόεδρος της ΜΚΟ «ΜΕΤΑδραση», Λώρα Παππά για τις ξενοφοβικές αντιδράσεις κατοίκων των Καμένων Βούρλων για τα 39 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.. 
«Είναι κρίμα, έχω σοκαριστεί και εγώ προσωπικά που επισκέπτομαι τα Καμένα Βούρλα από παιδί και πίστευα στη φιλοξενία των κατοίκων. Είναι δυνατόν να αφήνουμε παιδιά να κοιμούνται στο πάτωμα γιατί δεν αφήνουν τα κρεβάτια να έρθουν; Ή να μην αφήνουν το φαγητό;» ανέφερε χαρακτηριστικά. 
Σημείωσε δε πως «είναι η τρίτη μέρα, τα παιδιά είναι εξουθενωμένα, έχουν περάσει κάποια από αυτά ακόμη και έναν χρόνο σε Λέρο και Κω, έχουν κάνει όλα τεστ και είναι αρνητικά». Μιλώντας για όσους προκάλεσαν το μπλόκο, επισήμανε πως «είναι μία μειοψηφία κατοίκων που κάθονται απ’ έξω φωνάζουν και βρίζουν, δεν μπορώ να πιστέψω πως όλη η τοπική κοινωνία έχει αυτή την αντιμετώπιση».
«Είναι παιδιά που θέλουν επιτέλους να βρουν μια γη να ριζώσουν. Είναι χαμένα. Λυπάμαι, δεν θέλω να φύγουν τα παιδιά αυτά αυτή την άσχημη εικόνα για τη χώρα μας. Εχουν βρεθεί σε άθλιες συνθήκες στα hot spot και παρόλα αυτά ζητούσαν να μάθουν ελληνικά. Δεν έχουμε πάρει διαβεβαίωση από την πολιτεία ότι θα σταματήσουν αυτές οι αντιδράσεις, ξέρω ότι είναι η αστυνομία μπροστά από το ξενοδοχείο, μα είναι εικόνα αυτή;», πρόσθεσε η κ. Παππά.- από το avgi.gr