ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

Tι λέει ο εκδότης της «δημοκρατίας» για το πρωτοσέλιδο και τη μήνυση Ερντογάν

Ο Χρήστος Ξανθάκης σχολιάζει όλα τα καυτά θέματα στο μιντιακό τοπίο

* Και ξαφνικά μας προέκυψε Ελληνοτουρκικός πόλεμος!
Χάρτινος ευτυχώς και περιορισμένος στην αίθουσα του δικαστηρίου, καθώς ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισε να μηνύσει την εφημερίδα «δημοκρατία» για εμπρηστικό της πρωτοσέλιδο.

* Το πρωτοσέλιδο (και όχι «εξώφυλλο» παιδιά, εφημερίδα είναι δεν είναι περιοδικό…) της περασμένης Παρασκευής για την ακρίβεια, όπου κυριαρχούσε ένα..

οκτάστηλο «Sictir Git Mr. Erdogan». Στη δική μας τη γλώσσα αυτό μας κάνει «Άντε γαμ… κύριε Ερντογάν», τίτλος που οφείλω να υπογραμμίσω ότι δεν διακρίνεται για την κομψότητά του. Έστω κι αν συνοδεύεται από υπέρτιτλο που σημειώνει:
«Τι θα έπρεπε να απαντήσει η Ελλάδα στις εξωφρενικές απαιτήσεις του “σουλτάνου”».

* Τέλος πάντων, το είδανε στην Τουρκία το πρωτοσέλιδο, βγάλανε αφρούς, τα πήρανε κρανίο, σπάσανε κούπες και στο τέλος υπεβλήθη μήνυση από τον δικηγόρο του Ερντογάν, Χουσεϊν Αϊντίν, κατά του ιδιοκτήτη, του διευθυντή ειδήσεων και του αρχισυντάκτη της εφημερίδας με την κατηγορία της «προσβολής κατά του προέδρου της τουρκικής Δημοκρατίας».

* Αυτό είναι και το ζουμί το δικονομικό, μιας και έχει πολλή σάλτσα η μήνυση, ως και για «ηθική κατάρρευση» της ελληνικής κοινωνίας γίνεται λόγος, γιατί δεν βγήκε η ελληνική κοινωνία να καταδικάσει τη «Δημοκρατία» και να υπερασπιστεί τον… Ερντογάν.

* Από εκεί και πέρα το ΥΠΕΞ καταδίκασε το πρωτοσέλιδο, ο Πέτσας καταδίκασε κι αυτός, ο Τσαβούσογλου έκανε το σχετικό σόου για τα ματάκια του μεμέτη (κλήση του Έλληνα πρεσβευτή στην Άγκυρα για “εξηγήσεις”, τηλέφωνο στον Δένδια κλπ. κλπ.) και η εφημερίδα επανήλθε χθες με ένα ακόμη πολύ χαρακτηριστικό οκτάστηλο δύο λέξεων:
«Μολών Λαβέ»!

* Επί τη ευκαιρία, έκανα κι ένα τηλέφωνο στον εκδότη της «Δημοκρατίας» Ιωάννη Φιλιππάκη και τον ρώτησα αν θεωρεί ότι το επίμαχο πρωτοσέλιδο πέτυχε το στόχο του. Η απάντησή του:
«Ήταν ένα αυθόρμητο πρωτοσέλιδο, ένας αυθόρμητος τίτλος για να εκφράσουμε την αγανάκτηση του κόσμου. Από τις αντιδράσεις που εισπράξαμε, νομίζω ότι το καταφέραμε μια χαρά».
Θα το ξανακάνατε δηλαδή;
«Ε βέβαια και θα το ξανακάναμε»!
Και η μήνυση; Τη φοβόσαστε;
«Δεν τη φοβόμαστε καθόλου. Τι να φοβηθούμε δηλαδή; Την υπεράσπιση της πατρίδας μας;»

- από το newpost

Kαι το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «δημοκρατία»: