ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

Αλλα 2 εκατ. στα κανάλια με νέα «λίστα Πέτσα»


Παρά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε η σκανδαλώδης «Λίστα Πέτσα» με τα 20 εκατομμύρια ευρώ στα ΜΜΕ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε μιλώντας στη Βουλή την έναρξη μιας νέας ενημερωτικής καμπάνιας για την ανάσχεση της πανδημίας, ύψους 2 εκατ. ευρώ, που θα προβληθεί αποκλειστικά από τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας.
«Η νέα εκστρατεία θα.. περιλαμβάνει μόνο τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας καθώς κρίνεται ότι με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται καλύτερα ο στόχος και το ποσό θα ανέλθει σε περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ. Η διαδικασία θα προχωρήσει με ταχύτητα και πλήρη διαφάνεια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Πέτσας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε μάλιστα αρκετές φορές ότι η ενημέρωση σώζει ζωές και ότι είμαστε σε κρίσιμη φάση.
Υπενθυμίζεται πως τη νέα «λίστα Πέτσα» είχε προαναγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πριν από περίπου 15 ημέρες, κατά την ομιλία του στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για την έξαρση της πανδημίας. Τότε ο πρωθυπουργός είχε καλέσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης να συμφωνήσουν στην διεξαγωγή μιας δεύτερης καμπάνιας, αμιγώς τηλεοπτικής.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας δεικτικά την προαναγγελία και τις προτροπές του Κυριάκου Μητσοτάκη είχε τονίσει πως «οι πολίτες βλέπουν στους τηλεοπτικούς δέκτες μια πραγματικότητα διαφορετική από την καθημερινότητα τους», καθώς «έπιασαν τοπο τα χρήματα της λίστας Πέτσα». «Φέρτε και δεύτερο και τρίτο γύρο. Δεν θα σας σώσει αυτό, όσο η καθημερινότητα των πολιτών θα γίνεται δυσοίωνη», είχε αναφέρει, προσθέτοντας «Κυβερνάτε με το ψέμα και τον φόβο, την εξαπάτηση και τον αυταρχισμό, που όμως ο αυταρχισμός σας δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια, ούτε τα ψέματα να επιβάλουν για πολύ τον φόβο».