ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

ΕφΣυν: Ντροπή σας, κύριε πρωθυπουργέ!


"«Θα το πω ανοιχτά: Το δίλημμα είναι ‘‘αυτοπροστασία ή καραντίνα’’», είπε στο χθεσινό μήνυμά του ο πρωθυπουργός. Δηλαδή, πού υπάρχει η δική του ευθύνη; Να επιβάλει τοπική ή γενική καραντίνα στην περίπτωση που οι πολίτες δεν φροντίσουμε να αυτοπροστατευτούμε από τον κορονοϊό. Μα, αυτό δεν είναι δίλημμα. Αυτό είναι μια εντελώς προκλητική και ξεδιάντροπη απειλή."
Τα παραπάνω αναφέρει στην Άποψή της η σημερινή Εφημερίδα των Συντακτών (25.9.2020) και συνεχίζει:
Αν δεν αυτοπροστατευτούμε από τον ιό, δηλαδή αν δεν υποχωρήσουν τα κρούσματα για να υπάρχει απόδειξη ότι αυτοπροστατευτήκαμε, ο Κυρ. Μητσοτάκης απειλεί πως θα μας κλείσει στα σπίτια μας, με ό,τι αυτό σημαίνει για τη ζωή, την εργασία και το μέλλον μας. Για όσες συνέπειες υπάρξουν στην περίπτωση που επιβάλει καραντίνα, υπεύθυνοι θα είμαστε εμείς.
Οσο και αν προσπαθήσαμε, δεν καταφέραμε να βρούμε παρόμοια περίπτωση στη νεότερη ελληνική Ιστορία με μια κυβέρνηση να αποποιείται κάθε δική της ευθύνη, φορτώνοντας όλες τις ευθύνες στον λαό. Πολύ περισσότερο, για μια πανδημία που αγκαλιάζει ολόκληρο τον πλανήτη.
Φταίει, αλήθεια, ο ελληνικός λαός που η επιδημία γνωρίζει αυτήν την τεράστια έξαρση; Το ακριβώς αντίθετο προκύπτει ως συμπέρασμα από αυτά που λένε οι ειδικοί επιστήμονες. Σύμφωνα με τη γνώμη τους, η έξαρση των κρουσμάτων γενικώς, και ειδικώς στην Αττική, οφείλεται σε τρεις λόγους: στις εστίες στο κέντρο της Αθήνας, στους παραθεριστές που επέστρεψαν από περιοχές με μεγάλο φορτίο και στο άνοιγμα των σχολείων. Και οι τρεις αιτίες αφορούν ευθύνη της παρούσας κυβέρνησης.
Ποιος επέτρεψε τη δημιουργία εστιών στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε ολόκληρη την πρωτεύουσα, αν όχι η κυβέρνηση; Για τον συνωστισμό π.χ. στις συγκοινωνίες ποιος φταίει; Ο πολίτης που θέλει να πάει στη δουλειά του ή η κυβέρνηση που δεν εξασφάλισε επάρκεια μέσων ώστε αυτό να γίνεται χωρίς συνωστισμό;
Ποιος φταίει για το άναρχο άνοιγμα του τουρισμού; Ποιος έχει την ευθύνη για το άνοιγμα των σχολείων όπως έγινε; Ποιος έχει την ευθύνη που δεν θωράκισε το σύστημα δημόσιας υγείας τόσους μήνες;
Και καταλήγει η Εφημερίδα των Συντακτών:

Συμπέρασμα: Ο Κυρ. Μητσοτάκης μάς είπε ότι έχει αποδείξει πως δεν διστάζει να παίρνει «γρήγορα δύσκολες αποφάσεις». Ναι. Οταν είναι να φορτώσει τις ευθύνες στους άλλους. Ντροπή του.

 -