ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

Ευθείες απειλές και τρομοκράτηση μαθητών από την αστυνομία

ΒΙΝΤΕΟ

Mε ευθείες απειλές και τρομοκράτηση μαθητών επιχειρείται να ανακοπεί το κύμα καταλήψεων στα σχολεία. Αστυνομικοί (ένας εκ των οποίων με πολιτικά και χωρίς να φοράει μάσκα) «νουθετούν» μαθητές σε σχολείο της Καβάλας χρησιμοποιώντας επιχειρήματα που προκαλούν ανατριχίλα και φέρνουν την Ελλάδα δεκαετίες πίσω..

Νέο βίντεο αποκαλύπτει τις ευθείες απειλές των αστυνομικών σε μαθητές ότι «όποιος είναι στην κατάληψη θα πρέπει να περάσει τη διαδικασία του αυτοφώρου. Εσείς κάνετε κατάληψη; Είστε υπερήφανοι για τα αιτήματα σας; Άρα θα πρέπει να δώσετε τα ονόματα σας. Θα πάτε εσείς κατηγορούμενοι. Ποιοι άλλοι θα πάνε; Οι γονείς σας. Με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Δηλαδή θα πρέπει να πάμε από τα σπίτια σας να πάρουμε και τους γονείς σας».
Μάλιστα, οι αστυνομικοί δεν σταματούν εκεί. Συνεχίζοντας απειλές, ο αστυνομικός δηλώνει ότι «θα σας λερωθεί το ποινικό μητρώο. Και είναι κρίμα»
«Από εκεί και πέρα υπάρχει ποινική διαδικασία που κρατάει χρόνια. Θα έχετε δικηγόρο; Πόσο κάνει ο δικηγόρος; Κάθε παράσταση στα δικαστήρια κοστίζει 500 ευρώ. Αυτά όλα τα ποινικά έχουν μία διαδικασία και επειδή αυτή η διαδικασία καθυστερεί να μην έχετε κάποια προβλήματα και στη συνέχεια. Θα σας λερωθεί το ποινικό μητρώο. Και είναι κρίμα. Όλα διαδίδονται, όλα μαθαίνονται».
Μάλιστα ο ίδιος αστυνομικός «ξεκαθαρίζει» προς του μαθητές ότι «όταν μπαίνεις στο κρατητήριο, θα πας με ποινικούς κρατούμενους. Δεν είναι έτσι απλά. Αν είσαι κρατούμενος, είσαι κρατούμενος. Δεν είσαι κρατούμενος καλός και κρατούμενος κακός».
Για την εν λόγω καταγγελία, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη τους ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Σπρίτζης κάνει λόγο για «αντιδημοκρατική κατρακύλα», καλώντας την κυβέρνηση να δει προσεκτικά το βίντεο από σχολείο της Καβάλας στο οποίο «αποτυπώνεται η επιχείρηση τρομοκράτησης μαθητών».


 

«Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι και γνώστης και καθοδηγητής της επιχείρησης "Τρόμος και Πάταξη" ακόμη και σε μαθητές σχολείων. Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία δεν θα μείνει θεατής στην επιστροφή της χώρας στο μαύρο παρελθόν και στη συνέχιση της χρησιμοποίησης της αστυνομίας ως οργάνου εξυπηρέτησης πολιτικών σκοπιμοτήτων, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες που δεν θα περιορίζονται σε κοινοβουλευτικό επίπεδο» τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και καλεί τον Μ. Χρυσοιχοΐδη να απαντήσει στα εξής:

  • Ως πολιτικός προϊστάμενος εγκρίνετε την τρομοκράτηση μαθητών με ασφαλίτικες μεθόδους, ψυχολογική πίεση, απειλές και διασπορά ψεμάτων;
  • Είστε σύμφωνος με τον ωμό εκβιασμό που υφίστανται ανήλικοι μαθητές από όργανα της τάξης;
  • Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να προστατευθούν οι δημοκρατικές λειτουργίες και οι κινητοποιήσεις των μαθητών χωρίς καμία παρενόχληση;
  • Πώς θα προφυλάξετε την πλειοψηφία των δημοκρατών αστυνομικών από φαινόμενα συναδέρφων τους που "νουθετούν" ανήλικους μαθητές στη δική τους πολιτική λογική;
  • Όταν ως κυβέρνηση ανέχεστε τέτοια φαινόμενα, με ποιον τρόπο συμβάλλετε στο να εμπεδωθεί στον ελληνικό λαό και τη νεολαία μας ότι η Αστυνομία δεν είναι ένα όργανο εκφοβισμού, κρατικής καταστολής και αντιδημοκρατικών ενεργειών;

Καταλήγοντας, ο Χρ. Σπίρτζης τονίζει ότι τέτοιες πρακτικές θυμίζουν «εποχές "μαύρες", από τις οποίες έγιναν αγώνες για να ξεφύγουμε και να γίνουμε μια δημοκρατική, σύγχρονη χώρα».
Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου δήλωσε ότι ένστολοι ζητούσαν από διευθυντές σχολείων τα ονόματα μαθητών που συμμετέχουν σε καταλήψεις σχολικών κτιρίων.
Επιπλέον, την ίδια ημερά, στο Κερατσίνι, η αστυνομία προσήγαγε μαθητές του 4ου Γυμνασίου οι οποίοι είχαν συναντηθεί για να οργανώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

- πηγή: avgi.gr