ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Γιατρός καταγγέλλει ότι δεν έγινε ιχνηλάτηση επαφών ιερέα που είναι διασωληνωμένος

Επισκέφθηκε πρόσφατα το Άγιο Όρος

 Συναγερμό έχει προκαλέσει σε ενορία της Θεσσαλονίκης η καταγγελία του ιατρού - αναισθησιολόγου, Γεώργιου Χίτου για την ύπαρξη κρούσματος κορωνοϊού, για το οποίο, όπως αναφέρει, δεν έχει ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός ιχνηλάτισης των επαφών του. Όπως γράφει στην..

καταγγελία του προς τον ΕΟΔΥ ο γιατρός - αναισθησιολόγος, «ο ιερέας της εν λόγω εκκλησίας (τα στοιχεία του ιερέα και του ναού είναι στη διάθεση της εφημερίδας) νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, συνέπεια λοίμωξης από Covid-19».
Ο γιατρός - αναισθησιολόγος, Γεώργιος Χίτος, ο οποίος εργάζεται σε κλινική του Παρισιού κι αυτές τις μέρες βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη μέσα στην καταγγελία του, παραθέτει και την μαρτυρία της μητέρας του, Στυλιανής Χίτου, η οποία είναι μέλος της εν λόγω ενορίας.

Η μητέρα του λοιπόν τον ενημέρωσε ότι ο συγκεκριμένος ιερέας «επισκέφτηκε πρόσφατα το Άγιο Όρος και μετέπειτα εκτέλεσε τα καθήκοντα του στα πλαίσια της προαναφερόμενης ενορίας, χωρίς τη χρήση χειρουργικής μάσκας και την τήρηση στοιχειωδών κανόνων υγιεινής».
“Σημειωτέον, σύμφωνα με μαρτυρία της μητέρας μου ότι και οι δυο ψάλτες της εκκλησίας δε φορούσαν μάσκα καθώς και πολλοί πιστοί” επισημαίνει στην καταγγελία του, ζητώντας από τον ΕΟΔΥ την άμεση ενεργοποίηση του μηχανισμού ιχνηλάτησης κρουσμάτων και τη διαβίβαση στην εισαγγελία της Θεσσαλονίκης της παρούσης καταγγελίας για διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών.

Μάλιστα υποστηρίζει ότι «ένας εκ των δύο ψαλτών τυγχάνει να είναι συγγενικό προς εμένα πρόσωπο και πιο συγκεκριμένα ο αδελφός μου από τον οποίο ουδέποτε η μητέρα μου  (83 ετών, με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα) έλαβε την οποιαδήποτε πληροφορία ή προειδοποίηση για επαφή του με γνωστό κρούσμα το οποίο νοσηλεύεται διασωληνωμένο από COVID19».

- από ρεπορτάζ του Φρίξου Δρακοντίδη στο protothema.gr