ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Τζάκρη: «Ειρωνικός και εμφατικός ο λόγος μου»

Σε διευκρινιστική δήλωση προχώρησε η Θεοδώρα Τζάκρη μετά τις αντιδράσεις και τον προβληματισμό που προκάλεσαν και στα ηγετικά κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία, η οποία χαρακτήρισε «άπατρι» και «διεθνιστή» τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε ραδιοφωνική της συνέντευξη περί της εξωτερικής πολιτικής.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στη.. δήλωσή της αναφέρει:
«Επειδή ορισμένα μέσα ενημέρωσης εμφανίζουν, σήμερα, αποσπασματικά και διαστρεβλωμένα την κριτική μου, σε χθεσινή μου συνέντευξη, απέναντι στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης και του Κ. Μητσοτάκη, δίνοντας την εντύπωση ότι υιοθετώ χαρακτηρισμούς που οι πατριδοκάπηλοι και οι δήθεν εθνικόφρονες της Δεξιάς συνηθίζουν να χρησιμοποιούν εναντίον της Προοδευτικής Παράταξης, καλώ όσους έσπευσαν να με κατηγορήσουν να ακούσουν το ηχητικό.
Έτσι θα κατανοήσουν πως όσα ειπώθηκαν δεν αποτελούν παρά ειρωνικό και εμφατικό λόγο, προκειμένου να αναδειχθούν οι αντιφάσεις της εξωτερικής πολιτικής του Κ. Μητσοτάκη»
.

Ν. Φίλης: Τέτοιοι χαρακτηρισμοί λοιπόν δεν ανήκουν σε μας

Η δήλωση της Θ. Τζάκρη είχε προκαλέσει την αντίδραση του Ν. Φίλη, ο οποίος κάλεσε την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει εξηγήσεις.
«Από ό,τι διάβασα, η κα Τζάκρη είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης με την πολιτική του στα ελληνοτουρκικά αποδεικνύεται «άπατρις και διεθνιστής». Πρώτα απ’ όλα να ξεκαθαρίσω ότι δεν περιλαμβάνεται στην ηθική παράδοση της Αριστεράς και του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, το να κατηγορείται κάποιος ή κάποια ως «άπατρις». Αυτή η τακτική και αυτή η λέξη είναι εμφυλιοπολεμική κατάρα της Δεξιάς, απομεινάρι άλλης εποχής, το οποίο δυστυχώς ο κ. Μητσοτάκης ως αρχηγός τότε της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε προσπαθήσει να αναβιώσει με τον αγώνα του κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών» σημειώνει ο Ν. Φίλης και προσθέτει:
«Τέτοιοι χαρακτηρισμοί λοιπόν δεν ανήκουν σε μας. Ανήκαν, και δυστυχώς ανήκουν ακόμα, στο εμφυλιοπολεμικό οπλοστάσιο της Δεξιάς. Ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι άπατρις. Έχει τη δική του αντίληψη για την εξωτερική πολιτική. Πολύ περισσότερο βέβαια, δεν είναι διεθνιστής. Αλλά ακόμα περισσότερο, δεν αποτελεί μομφή να είναι κανείς διεθνιστής! Έπαινος είναι! Η Αριστερά έχεις χύσει αίμα υπερασπιζόμενη τις παραδόσεις του πατριωτισμού και διεθνισμού. Η κα Τζάκρη για αυτές τις δηλώσεις θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις».

Δ. Παπαδημούλης: Δεν είναι άπατρις, ούτε διεθνιστής

Σχετική δήλωση έκανε και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης. «Χιλιάδες αγωνιστές της αριστεράς εκτελέστηκαν η έμειναν για χρόνια σε φυλακές και εξορίες, καταδικασμένοι από το μετεμφυλιακό κράτος της δεξιάς, ως «απάτριδες» και «διεθνιστές». Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τον Μητσοτάκη για πολλά και δικαίως. Δεν είναι όμως άπατρις, ούτε διεθνιστής!» τονίζει.

Πάνος Λάμπρου: Ο διεθνισμός τίτλος τιμής....

Ο Πάνος Λάμπρου έγραψε στο fb:
Διάβασα από ανάρτηση ενός αγαπημένου φίλου και συντρόφου ότι η κατηγορία "διεθνιστής" είναι τίτλος τιμής για πολλές και πολλούς από μας. Συμφωνώ απολύτως. Είναι τίτλος τιμής, ταυτοτικό στοιχείο για κάθε αριστερό και αριστερή, οδηγός σε ένα δρόμο δύσκολο, αλλά σίγουρα αναγκαίο.
Κάποιοι, κάποιες, κάποια εντέλει, δεν συμφωνεί μαζί μας. Δικαίωμα...
Δικαίωμα, αλλά να... προσάπτεις στον Κυριάκο Μητσοτάκη διεθνισμό, σαν να είναι περίπου ο νέος Τρότσκι, ε, αγγίζει και ίσως ξεπερνά κάθε όριο. Τον "μακεδονομάχο" Μητσοτάκη. τη Νέα Δημοκρατία των Βορίδη, Πλεύρη και Γεωργιάδη. Ε....
Η κυρία, που τυγχάνει να είναι βουλεύτρια και μάλιστα αναπληρώτρια τομεάρχισσα (!), κάπου σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, έκανε και ένα βήμα παραπάνω, καθώς μας είπε ότι η Τουρκία δεν μαζεύεται με καρότα, παρά μόνο με μαστίγια. Θα μου πείτε δικαίωμα, την άποψή της είπε. Σωστά, αλλά την εξέφρασε σαν να μην πέρασε μέρα, σαν να είναι πάντα στο ΠΑΣΟΚ, το "πατριωτικό", το "βυθίστε...", σαν να μην έχει καταλάβει που βρίσκεται....
Όχι, έχει καταλάβει, αλλά δεν το θέλει, δεν το αγαπάει, δεν το πιστεύει και θέλει πάση θυσία να το αλλάξει. Γι' αυτό και μέσα στο κατακαλόκαιρο χτύπησε και ζήτησε να τελειώνουμε με τις αριστερίζουσες εκκρεμότητες, να μπούμε στην κανονικότητά που έχει στο μυαλό της, σε κάτι "μπατριωτικούς" και κεντρώους αδιέξοδους δρόμους.
Τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη νέα Δημοκρατία έχουμε να τους κατηγορήσουμε για πολλά, για πάρα πολλά. Αλλά θα το κάνουμε, το κάνουμε ήδη, από τη σκοπιά της αριστερής, ριζοσπαστικής, φιλειρηνικής και διεθνιστικής μας αντίληψης.
Αυτά αγαπητή μου....
Μία από τις πολλές, πάρα πολλές, αριστερίζουσες (και αντιεθνικιστικές παρακαλώ) εκκρεμότητες
Η πρώην βουλευτής, Αννέτα Καββαδία, εγραψε στο fb:
 «Μετά, λοιπόν, τις αριστερίζουσες εκκρεμότητες, να και ο διεθνισμός ως κατηγορία. Μάλιστα… Η ίδια αυτά πιστεύει, αυτά λέει.
Το πρόβλημα έχει να κάνει με το ότι οι απόψεις της επικροτούνται. Γιατί τι άλλο συνιστά η…αναβάθμισή της σε αναπληρώτρια τομεάρχισσα Εξωτερικών, αν όχι επιβράβευση;
Έρχεται τώρα και η…κεντροδεξιά τάση, να συμπληρώσει την εικόνα. Από το καλό, στο καλύτερο…»