ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Καταιγιστικές εξελίξεις στη «Ναυτεμπορική» - Αναστολή της 24ωρης απεργίας

Μπαίνει σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης στα πρότυπα του ΔΟΛ


Σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης τίθεται η εταιρεία «Ναυτεμπορική - Πάνος Αθανασιάδης και ΣΙΑ Α.Ε.», που εκδίδει την εφημερίδα Ναυτεμπορική, καθώς το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτή την αίτηση της Eurobank.
Είχε προηγηθεί καταγγελία δανειακής σύμβασης της τράπεζας με την εφημερίδα τον Ιούνιο του 2017,.. η οποία παρουσίαζε υπόλοιπο 6,5 εκατομμυρίων ευρώ. Η ιδιοκτησία της Ναυτεμπορικής είχε αναγνωρίσει τότε τα χρέη της αλλά και την οικονομική της αδυναμία, μέσω ιδιωτικού συμφωνητικού, και έκτοτε αναζητούσε νέο επενδυτή.
Η Eurobank πρότεινε για την θέση της ειδικής διαχειρίστριας την δικηγόρο Ευδοκία Παπανδρέου, η οποία είχε την ίδια θέση και στην αντίστοιχη διαδικασία για την «Τηλέτυπος Α.Ε.» του Mega. Το μοντέλο που θα ακολουθηθεί θα είναι το ίδιο με εκείνο του ΔΟΛ, δηλαδή πλειστηριασμός των περιουσιακών στοιχείων της Ναυτεμπορικής -χωρισμένα, πιθανότατα, σε δύο ομάδες ενεργητικού- με την εφημερίδα και το site της σε λειτουργία.
Μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις στην εφημερίδα «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ», με την έκδοση της δικαστικής απόφασης, που θέτει την εργοδότρια εταιρεία σε ειδική διαχείριση, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την αναστολή της 24ωρης απεργίας που έχει κηρυχθεί από σήμερα στις 06.00 το πρωί.