ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

Πώς ξεφούσκωσαν οι μεγάλες προσδοκίες στο κανάλι του Μαρινάκη

Τι γράφει το «Εθνος» του Σαββίδη 

«Κοψίματα προσώπων και εκπομπών, αρνήσεις δημιουργών και χαμηλές αμοιβές δείχνουν πως το νέο Μεγάλο Κανάλι θα είναι μικρό… - Πώς ξεφούσκωσαν οι μεγάλες προσδοκίες στο κανάλι του Μαρινάκη». Αυτός είναι ο τίτλος σε ρεπορτάζ της ηλεκτρονικής έκδοσης του ΕΘΝΟΥΣ, συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη, και κάποιοι κάνουν λόγο..
για νέο επεισόδιο στον «πoλεμο» των δύο ισχυρών παραγόντων (μετά την ανταλλαγή σκληρών δηλώσεων για τα ποδοσφαιρικά ΕΔΩ και ΕΔΩ), οι οποίοι ταυτόχρονα κατέχουν και Μέσα Ενημέρωσης.
Η ιστοσελίδα του ΕΘΝΟΥΣ, που εκτιμά ότι πλέον το Mega του Βαγγέλη Μαρινάκη δεν πρόκειται να βγει στον αέρα στις αρχές Ιανουαρίου, γράφει μεταξύ άλλων:
"Στους ρυθμούς και στη λογική περιφερειακού σταθμού τοπικής εμβέλειας κινείται το όλο σύστημα στην έδρα των μιντιακών επιχειρήσεων του Βαγγέλη Μαρινάκη στη λεωφόρο Συγγρού. Η ημερομηνία έναρξης του Mega παραμένει άγνωστη και παρά τις αρχικές διαρροές περί εντυπωσιακής έναρξης το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς κάτι τέτοιο δεν φαίνεται δυνατόν να συμβεί. Για πρακτικούς λόγους αλλά και για λόγους ουσίας καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει δημοσιευθεί ακόμη η απόφαση του δικαστηρίου που θα εγκρίνει και τυπικά την μεταφορά των περιουσιακών στοιχείων της Τηλέτυπος στην Alter Ego που πλειοδότησε στον διαγωνισμό για το σήμα, την ταινιοθήκη και το αρχείο ειδήσεων του Mega. Οπότε η ημερομηνία έναρξης του νέου Mega παραμένει άγνωστη.

Ξηλώματα και δυσμενείς μεταθέσεις

Την ίδια στιγμή το αρχικό πλάνο που είχε εκπονηθεί για το πρόγραμμα του One δεν φαίνεται να ισχύει και έχουν ξεκινήσει τα ξηλώματα. Στην περίπτωση της Χριστίνας Λαμπίρη έγινε με δόσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες αρχικά ειπώθηκε πως η εκπομπή που ετοίμαζε με τον Γιώργο Παγάνη θα μεταφερθεί στο πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου, στη συνέχεια απομακρύνθηκαν συνεργάτες της εκπομπής και εν τέλει φέρεται να ανακοινώθηκε στην παρουσιάστρια πως δεν έχει θέση στο πρόγραμμα του νέου Mega. Το ίδιο ισχύει και σε άλλες περιπτώσεις.
Για παράδειγμα δεν θεωρείται επουδενί δεδομένη η παρουσία της Μπάγιας Αντωνοπούλου στην υπό σχεδιασμό πρωινή εκπομπή του Mega την οποία μέχρι τώρα επικρατέστεροι για να παρουσιάζουν είναι ο Ντίνος Σιωμόπουλος και ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Παραπολικά» Θανάσης Φουσκίδης. Αβέβαιο είναι το μέλλον της Μάγδας Τσέγκου και της Αμαλίας Κάτζου που όπως όλα δείχνουν δεν πρόκειται να παρουσιάσουν την πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Σαββατοκύριακου για την οποία τις προόριζαν στο One.
O συνολικός επανασχεδιασμός του προγράμματος με την επιχειρηματολογία να είναι «συμβατός με το προφίλ του Mega» πάντως δεν συνάδει με τις οικονομικές απολαβές που προσφέρονται σε δημοσιογράφους και μεσαία στελέχη. Χαρακτηριστική η περίπτωση έμπειρου δημοσιογράφου του παλαιού Mega στον οποίο φέρεται να προτάθηκε αμοιβή 1000 ευρώ μεικτών συμπεριλαμβανομένων και βαρδιών του Σαββατοκύριακου. Πάντως τα στελέχη της Alter Ego σε μια προσπάθεια να μετατρέψουν τις αρχικές αρνητικές απαντήσεις που έλαβαν από παλαιούς δημοσιογράφους του Mega επανήλθαν σε κάποιες περιπτώσεις με νέες προτάσεις βελτιωμένες ως προς το οικονομικό σκέλος ωστόσο εισέπραξαν εκ νέου αρνήσεις."