ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019

Μια βαρετή βάρδια στο Mega...

Δεκαπέντε χρόνια πέρασαν από το φονικό τσουνάμι που άφησε πίσω του 230.000 νεκρούς στην Ασία και ο δημοσιογράφος Γιάννης Καφάτος, αρχισυντάκτης τότε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, γράφει σχετικά στο fb:
«Θυμήθηκα μια βαρετή βάρδια στο Mega. "Δεν έχει θέματα ρε μλκ, πώς θα βγάλουμε δελτίο;"
Και μετά το τσουνάμι χτύπησε στον Ινδικό και δεν προλαβαίναμε..

να μετράμε θύματα.  Τότε, 15 χρόνια πριν, πριν το έκτακτο που λέει ο λόγος κλείστηκαν τα εισιτήρια για αποστολή. Αυτονόητη κίνηση. Παρά τις αργίες όλοι σκιστήκαμε για την κάλυψη. Και μάλλον είχαμε την καλύτερη!».
Θυμίζουμε ότι ο Γιάννης Καφάτος «κόπηκε» από την ΕΡΤ παρατο ότι είχε ήδη ξεκινήσει την οργάνωση και στήσιμο της νέας πρωινής εκπομπής που θα παρουσιάζουν ο Δημήτρης Κοτταρίδης και ο Γιάννης Πιτταράς. Η εκπομπή είχε εγκριθεί και μάλιστα το ΔΣ της ΕΡΤ είχε εκδώσει και δελτίο τύπου με τα ονόματα των τριών δημοσιογράφων (δείτε ΕΔΩ).
Την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου ο Γιάννης Καφάτος ενημερώθηκε από την διεύθυνση ειδήσεων της ΕΡΤ ότι το ΔΣ πήρε νέα απόφαση που κόβει όλους τους αρχισυντάκτες των μεικτών παραγωγών (πρωινή και βραδινή της Όλγας Τρέμη), «λόγω μπάτζετ».
Η πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ, την παραγωγή της οποίας έχει αναλάβει η Βίκυ Λάσκαρη (B&G) τελικά θα προσλάβει μόνο τους δύο παρουσιαστές και την δημοσιογράφο Ηρώ Ράντου (από το OPEN). Κόπηκαν και οι δύο ρεπόρτερ που είχαν προϋπολογιστεί.
Σημειωτέον ότι ο Γιάννης Καφάτος μετά την ανακοίνωση της ΕΡΤ για τη συμμετοχή του στην εκπομπή είχε υποχρεωθεί να αποχωρήσει από τη θέση του αρχισυντάκτη στο σάιτ Documentonews (όχι ως ασυμβίβαστου αλλά για λόγους χρόνου) προκειμένου να βρίσκεται στο ραδιομέγαρο για να ετοιμαστεί η καινούργια πρωινή της ΕΡΤ και να βγει στον αέρα στις 2 Ιανουαρίου 2020.