ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

H κυβέρνηση Μητσοτάκη διαθέτει υπεροπλία στα ΜΜΕ...

...και μέσω αυτής προσπαθεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα

Συνέντευξη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 και τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Σταχυολογουμε:..
➤ Στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής δεν θα ακολουθήσουμε τον δρόμο του λαϊκισμού, αυτόν δηλαδή που ακολούθησε η ΝΔ από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το μεγαλύτερο όπλο που έχουμε απέναντι στην Τουρκική προκλητικότητα είναι η εθνική ενότητα.
➤ Από τον Σεπτέμβριο του 2018 μέχρι και τον Ιούλιο του 2019, ενισχύσαμε την κοινωνική πλειοψηφία με θετικά μέτρα ύψους σχεδόν 3 δισ. ευρώ. Αυτά τα θετικά μέτρα χαρακτήριζε «ψίχουλα» η ΝΔ. Σήμερα, η κυβέρνηση της ΝΔ, έχει δώσει σχεδόν 400 εκατ. ευρώ.
➤ To 2015 αναλάβαμε μια χώρα σε ανθρωπιστική και δημοσιονομική κρίση ενώ περάσαμε δύσκολες στιγμές με το προσφυγικό και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Καταφέραμε να βάλουμε την οικονομία σε ράγες, προστατεύοντας τους πιο αδύναμους αλλά και να αναβαθμίσουμε τον γεωπολιτικό ρόλο της χώρας.
➤ Περάσαμε δύσκολες στιγμές και στις ελληνοτουρκικές κρίσεις. Παρά τις δυσκολίες, τις αδυναμίες, τα λάθη ή τις παραλείψεις καταφέραμε την αναβάθμιση του γεωπολιτικού ρόλου της χώρας, όπως έγινε με την Συμφωνία των Πρεσπών.
➤ Είμαι ανήσυχος για την τουρκική προκλητικότητα γιατί οι Ευρωπαίοι είναι επιφυλακτικοί. Δεν είμαι σώνει και καλά υπέρ των κυρώσεων αλλά θα λειτουργήσουν με αποτρεπτικό τρόπο.
➤ Δεν θα κάνω ότι μου έκανε ο κ. Μητσοτάκης. Δεν θα βγω να λαϊκίσω στα εθνικά θέματα της χώρας για λίγους ψήφους όπως έκανε ο ίδιος. Θα δώσω την συναίνεση μου όπου χρειάζεται.
➤ Πέρσι ασκούσατε κριτική, την ώρα που δίναμε 800.000.000 κοινωνικό μέρισμα και μιλούσατε για ψίχουλα και για τους «φιλοξενούμενους» που δεν το έπαιρναν. Τώρα πανηγυρίζουν γιατί δίνουν 175.000.000 σε 200.000 άτομα.
➤ Με κατηγορούσαν επί 3 χρόνια ότι δίναμε ψίχουλα. Αλλά αυτά τα ψίχουλα έδιναν την δυνατότητα σε χιλιάδες ανθρώπους να περάσουν καλά τις γιορτές τους. Χορταίνει κανείς με υποσχέσεις; 3 εκ. άνθρωποι θα ψάξουν και δεν θα βρουν τα χρήματα που έπαιρναν".
➤Μόνιμο μέτρο ήταν η 13η σύνταξη και θα δινόταν ολόκληρη μόλις θα είχαμε δημοσιονομικό χώρο. Η Ν.Δ. θα χρειαστεί να ξεψηφίσει τη μονιμότητα του μέτρου της 13ης σύνταξης. Η Ν.Δ. προχωρεί σε μια σταδιακή ιδιωτικοποίηση της ιδιωτικής ασφάλισης. Η μέση επιβάρυνση των μη μισθωτών θα είναι 500 ευρώ ετησίως. Η μεσαία τάξη αντί να δει ελαφρύνσεις θα δει επιβαρύνσεις».
➤ Αν ρωτήσουν εσάς αν θέλετε τον νόμο και την τάξη θα απαντούσατε όχι; Είναι δυνατόν να μην θέλει κανείς να υπάρχει ευταξία; Η μεγάλη μου ανησυχία είναι ότι συμβαίνει το αντίθετο" απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας σε ερώτηση σχετική με τα θέματα της αστυνομικής βίας των τελευταίων ημερών.
➤ Δεν αναφέρομαι στο άδειασμα του κατειλημμένου κτιρίου διότι αυτό το κάναμε εμείς, αλλά δεν στήναμε σόου. Δεν παίρναμε τις κάμερες. Δεν το κάναμε σε ζωντανή σύνδεση. Και εμείς είχαμε αυτή την επιλογή να προστατεύσουμε το νόμο και την ιδιοκτησία, αλλά να είσαι ένας φιλήσυχος πολίτης, όπως ο συγκεκριμένος σκηνοθέτης, ο κ. Ινδαρές και ξαφνικά επειδή ζητάς να εφαρμοστεί ο νόμος, να μπαίνουν μες το σπίτι σου, χωρίς την παρουσία εισαγγελέα, να σε βασανίζουν να σε εξευτελίζουν και την ίδια στιγμή…
➤ Ο κ. Ινδαρές υπερασπίστηκε το οικιακό άσυλο και τελικά βρέθηκε απολογούμενος. Συγκλονιστική και σοκαριστική ήταν και η προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, μέσω της υπεροπλίας που διαθέτει η σημερινή κυβέρνηση στα ΜΜΕ. 
➤ Λάθη μπορεί να γίνονται αλλά το πιο συγκλονιστικό και σοκαριστικό ήταν η οργουελική προσπάθεια από την επόμενη στιγμή, δεκάδες παπαγαλάκια ταυτόχρονα σε όλα τα ΜΜΕ πέρναγαν την άποψη ότι αυτός ο άνθρωπος ήταν συνεργός των καταληψιών, τα παιδιά του ήταν μέλη της κατάληψης, αντιστάθηκε κατά της αρχής, έδειρε έναν αστυνομικό."
➤ Αυτά δεν γίνονται ούτε στις αμερικάνικες ταινίες. Και είναι σοκαριστικό όχι μόνο γιατί αυτός ο άνθρωπος υπερασπίστηκε κάτι συντηρητικό όχι ριζοσπαστικό. Δεν υπερασπίστηκε την κατάληψη, την οικιακή του ειρήνη υπερασπίστηκε, το νόμο, το Σύνταγμα. Το πιο συγκλονιστικό είναι ότι ζούμε σε μια περίοδο εικονικής πραγματικότητας που το άσπρο γίνεται μαύρο. Ξαφνικά μπορείς να βρεθείς όχι απλά δαρμένος αλλά μπλεγμένος και απολογούμενος."