ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019

Μια μεραρχία προπαγάνδας την οποία αποκαλούν ενημέρωση

Ο ολοκληρωτισμός της απάτης 

Μπορείς να το δεις κι έτσι: Μια τεράστια και απόλυτη απάτη πλανιέται τον τελευταίο καιρό πάνω από τα κεφάλια μας. Τρυπώνει στις καφετέριες, χώνεται στα σπίτια, καθορίζει τον λόγο της εξουσίας.
Και εμφανίζει ως αυτονόητη αλήθεια μια πειραγμένη φωτογραφία της πραγματικότητας, που παράγεται καθημερινά από μια μεραρχία προπαγάνδας την οποία..
αποκαλούν ενημέρωση. Με εκπαιδευμένο προσωπικό - εκπρόσωποι αντιπρόσωποι, απρόσωποι, διπρόσωποι, που είτε εξαπατούν εν πλήρη συνειδήσει ή έχουν εθιστεί τόσο ώστε να εξαπατούν και τον εαυτό τους.
Ζούμε τον ολοκληρωτισμό της απάτης. Το καθεστώς της δεν αφορά μόνο το καπέλο του Χρυσοχοΐδη, που ταχυδακτυλουργικά μετατρέπει θύματα σε θύτες. Αφορά και τα εργασιακά της «κατώτερης» τάξης, τα φορολογικά της μεσαίας, τα προνόμια της ανώτερης.
Αφορά μέτρα που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ και εμφανίζουν ως δικά τους. Αφορά το μετρό της Θεσσαλονίκης, τον «Φιλόδημο», τα πλαστά πτυχία, τις νυχτερινές τροπολογίες, τη μεταμφίεση της Νοβάρτις, το ενδημικό ρουσφέτι. Αφορά όσα ετοιμάζουν στα νοσοκομεία, στη ΔΕΗ, στο ασφαλιστικό. Αφορά τις Πρέσπες, το προσφυγικό, τις κάθε είδους ασώματες κεφαλές.
Και μόνο η απαρίθμηση αυτής της άθλιας σοδειάς προκαλεί αναγούλα. Αλλά το σύστημα δουλεύει. Η απάτη έχει χάσει κοινό, αλλά κόβει ακόμα εισιτήρια. Ο αρχιερέας της έχει χάσει τη μετεκλογική φόρα εμπιστοσύνης, αλλά ελέγχει ακόμα προσδοκίες. Και δεν αρκούν η εφορία, ο ΕΝΦΙΑ, η ανεργία, το ΑΤΜ, για να σημειωθεί μια μεταστροφή αλήθειας.
Καμιά μουγκή αλήθεια δεν μπορεί να προκόψει. Εδώ είναι που μπαίνει η Αριστερά του λόγου και της πράξης, ο ΣΥΡΙΖΑ της μεγάλης ανασύνταξης, που δεν θα είναι ούτε μεγάλη ούτε ανασύνταξη, αν δεν δώσει σχήμα και περιεχόμενο στον εαυτό της σε σύγκρουση με τον ολοκληρωτισμό της απάτης.
Αποκαλείται και αντιπολίτευση. Στις σημερινές συνθήκες είναι μια μάχη δύσκολη, σώμα με σώμα, από το Διαδίκτυο, από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Που θα τη δώσουν βέβαια ο Τσίπρας, οι επώνυμοι, όσες και όσοι αποτελούν την επένδυση της Αριστεράς για το σήμερα και το αύριο. (Παρεμπιπτόντως, καλά θα κάνουν ορισμένοι να υποστούν μια ταχύρρυθμη εκπαίδευση).
Αν δεν τη δώσουν όμως οι χιλιάδες «ανώνυμοι», απολωλότα και μη, της κείνης -της αρχέγονης Αριστεράς- ρήμασι πειθόμενοι, δεν... Συνεπώς, για να θυμηθούμε τα ευαγγελικά, μέρες που είναι, άφετε τα παιδία ελθείν. Προς ΣΥΡΙΖΑ...

Θανάσης Καρτερός / ala Καρτ / Αυγή