ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019

Μπ. Παπαδημητρίου: Όταν πρόκειται για μπαχαλάκηδες, ναι τους ξεγυμνώνεις

 Την άποψη ότι η αστυνομία μπορεί να «ξεβρακώνει τους μπαχαλάκηδες» εξέφρασε ο πρώην δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ και νυν βουλευτής της ΝΔ, Μπάμπης Παπαδημητρίου, μιλώντας σε εκπομπή του ACTION 24 και σχολιάζοντας την αστυνομική βία της ΕΛΑΣ σε βάρος του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ και των δύο γιων του στο Κουκάκι.
Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου..
είπε ότι «αυτή η περίπτωση διαφέρει από όταν έχεις τους μπαχαλάκηδες με τις μολότοφ...» αλλά σε ερώτηση του Χρ. Σπίρτζη που βρισκόταν στο πάνελ της εκπομπής του ACTION24, «εάν κάποιος είναι μπαχαλάκης τότε μπορείς να τον ξεβρακώσεις;..», ο βουλευτης της ΝΔ απάντησε : «Όταν πρόκειται για μπαχαλάκηδες ναι τους ξεγυμνώνεις».
Ο Μπ. Παπαδημητρίου επικροτώντας έτσι τις αντιδημοκρατικές πρακτικές των ΜΑΤατζήδων απέναντι σε προσαχθέντες ή συλληφθέντες, πρόσθεσε: «Βεβαίως, μπορείς να τους ξεβρακώσεις διότι εμποδίζουν την ελεύθερη έκφραση...».

Επιστολή

Ο βουλευτής της ΝΔ σε επιστολή του σχετικά με τα δημοσιεύματα και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τις δηλώσεις του, αναφέρει:
"Δεν είναι η πρώτη φορά, είναι όμως το ίδιο αποκαρδιωτικό.
Τα ίδια πάντοτε κυκλώματα διασποράς ψεύτικων ειδήσεων «κόβουν και ράβουν» λέξεις και ατάκες από δημόσιες κουβέντες με σκοπό τη διαστρέβλωση και την βρώμικη επίθεση εναντίον της προσωπικότητας των πολιτικών αντιπάλων τους.
Στο στόχαστρο της καθαρά φασιστό-γκεμπελικής μεθόδου βρίσκονται συστηματικά όσοι πιστεύουν ότι η προστασία των ελευθεριών και των δικαιωμάτων δεν είναι ιδιοκτησία συγκεκριμένης μερίδας του πολιτικού κόσμου. Ιδίως μάλιστα ορισμένων δήθεν «αριστερών».
Δεν αρκεί να βρίζεις την Αστυνομία για να είσαι υπέρμαχος των ελευθεριών και των δικαιωμάτων. Πρέπει να πιστεύεις πραγματικά στο πνεύμα του Νόμου και στην αυστηρή εφαρμογή του.
Είναι αυτονόητο σε όλους μας ότι οι «μπαχαλάκηδες» δεν πιστεύουν ούτε στη Δημοκρατία μας, ούτε στους Νόμους της.
Αυτό βεβαίως δεν δικαιολογεί καμία υπέρβαση από την πλευρά των αστυνομικών. Καλώς λοιπόν ελέγχονται όλα τα γεγονότα και όλες οι ενέργειες των τελευταίων ημερών, ειδικά μάλιστα σε ό,τι αφορά σε ενδεχόμενη ανάμειξη μελών της οικογένειας του αγαπητού κ. Ινδαρέ.
Είναι όμως άλλο ζήτημα, η συστηματική υπεράσπιση των «μπαχαλάκηδων» και μάλιστα για καθαρά μικροπολιτικούς λόγους, αποσκοπεί, τελικά, στον περιορισμό της ελευθερίας όσων επιμένουμε να εκφραζόμαστε, στη δημόσια συζήτηση, με ειλικρίνεια και χωρίς φόβο για όσα πρέπει να γίνουν στην χώρα μας ώστε να τη δούμε να ξαναπάρει μπροστά προς όφελος εκείνων, των πολλών, συμπολιτών μας, που αν δεν δουλέψουν κανείς από τους υπερασπιστές των «μπαχαλάκηδων» δεν θα δείξει ποτέ τέτοιο ζωηρό ενδιαφέρον.
Είναι αποκαλυπτικό και πολύ λυπηρό ότι στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης σπεύδουν τις γιορτινές αυτές μέρες να αναβιώσουν πολιτικές του παρελθόντος, που προτιμούσαν την αποσιώπηση των παράνομων ενεργειών και μάλιστα να φθάνουν μέχρι και στην «προστασία» των οπαδών της ανοικτής και απροσχημάτιστης βίας.
Παραμένει καθήκον όσων πιστεύουμε στην Ελευθερία των Ιδεών, να «ξεγυμνώνουμε» εκείνους που επιδιώκουν να επιβάλλουν την άποψη ότι η Βία μπορεί να νικήσει το Νόμο.»
ΥΓ. Όσοι ενδιαφέρονται να γνωρίζουν τις απόψεις μου για όλα αυτά, τους παρακαλώ να ανατρέξουν στην ενδιαφέρουσα συζήτηση που είχαμε με τον κ. Σπίρτζη στην εκπομπή του Action24, από την οποία «κόπηκαν» τρεις κουβέντες στο τέλος της."