ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019

Η ΕΛ.ΑΣ. επιβεβαιώνει βασανισμό γυναίκας ΑμΕΑ στο Α.Τ. Ομονοίας

Ένα ακόμη ντοκουμέντο αστυνομικής αγριότητας και αυθαιρεσίας έρχεται στο φως της δημοσιότητας, μέσα από δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, το οποίο επιβεβαιώνει η Ελληνική Αστυνομία.
Η εφημερίδα έχει ανακοινώσει πως στην κυριακάτικη έκδοσή της θα παρουσιάσει υλικό από σκληρό βίντεο που δείχνει αστυνομικούς.. να βασανίζουν, να εξευτελίζουν και να βρέχουν με μάνικα γυναίκα ΑμΕΑ. Σύμφωνα, μάλιστα, με την εφημερίδα οι αστυνομικοί έβαλαν χειροπέδες σε δικηγόρο, ο οποίος κατήγγειλε το περιστατικό.
Για το περιστατικό, όμως, εξέδωσε ήδη ανακοίνωση η Ελληνική Αστυνομία, επιβεβαιώνοντας το περιστατικό και ενημερώνοντας πως οι δράστες έχουν συλληφθεί και έχει ξεκινήσει ΕΔΕ εις βάρος τους.
Ο βασανισμός συνέβη στις 20 Οκτωβρίου, όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ..

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:
«Σχετικά με δημοσιεύματα στον Τύπο, που αφορούν σε περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, την 20η Οκτωβρίου 2019, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνονται τα ακόλουθα:
Το περιστατικό έλαβε χώρα πριν δύο μήνες, την 20η Οκτωβρίου. Από την ίδια ημέρα, το Αρχηγείο, μόλις έλαβε γνώση, κίνησε τις διαδικασίες διερεύνησης και ελέγχου. Οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί συνελήφθησαν. Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ολοκληρώνει τη διερεύνηση. Παράλληλα από το Αρχηγείο διετάχθη την 27η Οκτωβρίου και Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.), η οποία και αυτή ολοκληρώνεται και τα αποτελέσματά της θα ανακοινωθούν.»