ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019

Έιμι: Το κορίτσι πίσω από το όνομα

Το ταλέντο της Έιμι Γουάινχαουζ, μίας από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες της σύγχρονης μουσικής βιομηχανίας, που έσβησε πρόωρα πριν από λίγα χρόνια, αναβιώνει στο βιογραφικό μουσικό ντοκιμαντέρ «Έιμι: Το κορίτσι πίσω από το όνομα» (Amy) που συγκίνησε κοινό και κριτικούς παγκοσμίως.
Με δύο μόλις προσωπικούς δίσκους, η Γουάινχαουζ κατάφερε να..
δημιουργήσει κάτι πραγματικά μοναδικό, παντρεύοντας το σόουλ ιδίωμα με στοιχεία από τζαζ και ρετρό ποπ. Δεν ήταν ξεχωριστή απλώς και μόνο επειδή κατάφερνε να μαγνητίζει τα πλήθη με τη μοναδική της φωνή και τους μεθυστικούς της στίχους, αλλά και επειδή η χαρισματική, πλην όμως φοβερά βασανισμένη ψυχή της, δεν μπορούσε με τίποτε να προσαρμοστεί στη ζωή ενός σούπερ σταρ και βούτηξε σε αυτοκαταστροφικούς εθισμούς.
Τώρα, το αστέρι της Έιμι λάμπει και πάλι, αυτή τη φορά χάρη στο αφοπλιστικά ειλικρινές πορτρέτο της, που φιλοτεχνείται από το αριστουργηματικό αυτό ντοκιμαντέρ που φέρει την υπογραφή του βραβευμένου με Bafta, Aσίφ Καπάντια.

Ο Βρετανό-Ινδός σκηνοθέτης, που έχει ήδη τα εύσημα από το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ προς τιμήν του επίσης πρόωρα χαμένου πιλότου της Formula 1, Άιρτον Σένα, χρησιμοποίησε ως πρώτη ύλη ντοκουμέντα από την αρχή της καριέρας της, οικογενειακά βίντεο και συνεντεύξεις που είχε δώσει, ενώ ήταν ακόμα νηφάλια, αλλά ήδη πολύ εύθραυστη.

«Έιμι: Το κορίτσι πίσω από το όνομα» (Amy), ΕΡΤ2
Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020, στις 22:30
Βιογραφικό μουσικό ντοκιμαντέρ, παραγωγής Αγγλίας 2015.
Σκηνοθεσία: Ασίφ Καπάντια.
Διάρκεια: 128΄