ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

Δριμεία κριτική κατά Παπαδημητρίου από τους ανταποκριτές Ξένου Τύπου

Την αήθη επίθεση του νεοεκλεγέντα βουλευτή της ΝΔ Μπάμπη Παπαδημητρίου εις βάρος των ξένων ανταποκριτών με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς (δείτε ΕΔΩ) καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου.
Στην ανακοίνωσή της, η ΕΑΞΤ σημειώνει ότι «αποφάσισε να μην..
αντιδράσει άμεσα και να δώσει χρόνο στον βουλευτή, αλλά και συνάδελφο να ανασκευάσει», κάτι όμως που δεν συνέβη καθώς νεότερες δηλώσεις του συνοδεύονταν «από συστάσεις στην συντάκτρια του άρθρου της Liberation, μεταξύ άλλων, "να μην είναι τόσο ευαίσθητη"».
Θυμίζουμε πως ο Μπάμπης Παπαδημητρίου είχε «βγει στα κάγκελα» επειδή η Liberation  χρησιμοποίησε το «Κούλης» (petit Koulis) αντί του «Κυριάκος».
H εφημερίδα έδωσε την απάντησή της (δείτε ΕΔΩ) στον Μπάμπη Παπαδημητρίου ο οποίος με αφορμή το άρθρο επιτέθηκε συλλήβδην σε Ευρωπαίους δημοσιογράφους και έντυπα μιλώντας για «πλέμπα δημοσιογράφων» που «έγλειφαν τα παπούτσια των Συριζαίων στα γεμάτα καπνό -χασισοκαπνό κιόλας- γραφεία μέσα στο Μαξίμου και έγραφαν μετά ό,τι τους άφηνε το θολωμένο από το χασίσι μυαλό τους».
Αναλυτικά η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στην ανακοίνωσή της αναφέρει:
«Η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου (ΕΑΞΤ) καταγγέλλει την απαράδεκτη επίθεση του νεοεκλεγέντα βουλευτή Μπάμπη Παπαδημητρίου σε βάρος των ξένων ανταποκριτών με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς.
Ο κ. Παπαδημητρίου σε πρωινή εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΪ στις 9 Ιουλίου, με αφορμή άρθρο της εφημερίδας Liberation, χαρακτήρισε πολλούς ξένους ανταποκριτές «πλέμπα δημοσιογράφων» που «έγλειφαν τα παπούτσια των Συριζαίων στα γεμάτα καπνό -και χασισοκαπνό κιόλας – γραφεία μέσα στο Μαξίμου και έγραφαν μετά ό,τι τους άφηνε το θολωμένο από το χασίσι μυαλό τους».
Η ΕΑΞΤ, μη θέλοντας να εμπλακεί σε παιχνίδι πολιτικών αντιπαραθέσεων, λίγες μόλις ώρες μετά τις εκλογές, αποφάσισε να μην αντιδράσει άμεσα και να δώσει χρόνο στον βουλευτή, αλλά και συνάδελφο να ανασκευάσει.
Με λύπη μας διαπιστώσαμε ότι οι νεότερες δηλώσεις του σε ραδιοφωνική εκπομπή σήμερα δεν ήταν επαρκείς, αλλά περισσότερο μισή συγνώμη, που συνοδευόταν από συστάσεις στην συντάκτρια του άρθρου της Liberation, μεταξύ άλλων, «να μην είναι τόσο ευαίσθητη».
Επειδή στο παρελθόν, και ιδιαίτερα στα χρόνια της κρίσης, η δουλειά των ανταποκριτών ξένου τύπου έχει γίνει επανειλημμένα στόχος από τα εγχώρια πολιτικά κόμματα, χάριν επικοινωνιακής πολιτικής:
Το Δ.Σ. της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου επισημαίνει για άλλη μια φορά, ότι η ελεύθερη άσκηση της δημοσιογραφίας καθώς και κάθε καλόπιστη κριτική αποτελούν θεμέλιο της δημοκρατίας. Ωστόσο, οι ύβρεις και οι προσβλητικοί και απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί δεν είναι σε καμία περίπτωση ανεκτοί ούτε από τους συναδέλφους, ούτε από την Ένωση.»