ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

Θρίλερ με την παραίτηση του Αρχηγού της ΕΛΑΣ

Μια ανακοίνωση της πρώην Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Όλγας Γεροβασίλη, επιβεβαίωσε τις φήμες ότι ο νέος Υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ζήτησε το απόγευμα της Τρίτης την παραίτηση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Άρη Ανδρικόπουλου. Από αυτό το σημείο και μετά όλα έχουν την μορφή θρίλερ, για την Κατεχάκη, αφού υπάρχουν..
αντικρουόμενες πληροφορίες που οι μεν αναφέρουν ότι ο Αρχηγός υπέβαλε την παραίτησή του, οι δε ότι αρνήθηκε και έτσι όλα οδηγούν σε έκτακτες κρίσεις.
Η ανακοίνωση της κ. Γεροβασίλη έχει ως εξής:
«Σε λίγες ώρες μετά από “αντικειμενική” αξιολόγηση (!) ζητήθηκε η παραίτηση του Αρχηγού της ΕΛΑΣ. Θυμίζω στον κ. Μητσοτάκη τις υποσχέσεις του για επιλογές με βάση την αξιολόγηση και χωρίς κομματικά κριτήρια στις θέσεις ευθύνης. Έτσι αντιλαμβάνονται, σαν λάφυρο, την ΕΛΑΣ και τους ανώτατους αξιωματικούς. Είμαι σίγουρη ότι οι έκτακτες κρίσεις που θα γίνουν στο σώμα δεν θα έχουν κομματικά χαρακτηριστικά, θα γίνουν αξιοκρατικά με βάση αξιολογήσεις, χωρίς κομματικά κριτήρια και χωρίς ούτε μια στιγμή να του έχει περάσει από το μυαλό το ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ. Σε αναμονή των επόμενων ρεβανσιστικών επιθέσεων της νέας Δεξιάς».
Το απόγευμα της Τρίτης πραγματοποιήθηκε η πρώτη σύσκεψη του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με τους επιτελείς της Αστυνομίας, στην οποία δεν κλήθηκαν ούτε ο Αρχηγός ούτε κανένας άλλος από τους έξι Αντιστρατήγους του σώματος, όπως ήδη έχει αποκαλύψει το astinomiko.gr σε ρεπορτάζ με τίτλο «Χωρίς τους έξι Αντιστρατήγους η πρώτη σύσκεψη Χρυσοχοΐδη!».
Όπως όλα δείχνουν τα πράγματα οδηγούν σε έκτακτες κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία, και μάλιστα βάση Προεδρικού Διατάγματος το οποίο συντάχθηκε με πρωτοβουλία του νυν Αρχηγού Άρη Ανδρικόπουλου, προκειμένου να προχωρήσει σε διπλές κρίσεις τον Νοέμβριο του 2018 και τον Ιανουάριο του 2019, κατά τις οποίες καρατομήθηκαν ικανότατοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας.
Θάνος Σωτήρης / astinomiko.gr