ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

Πέθανε ο Γιώργος Αναστασόπουλος

Πέθανε, σε ηλικία 84 ετών, ο Γιώργος Αναστασόπουλος. Δημοσιογράφος και πολιτικός, την περίοδο 1974 έως το 1981 διετέλεσε γενικός διευθυντής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων. Από τον Σεπτέμβριο του 2004 ήταν ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην UNESCO και από τον Οκτώβριο του 2007 και για δύο έτη πρόεδρος της Γενικής Διάσκεψης..
της UNESCO.
Ο Γεώργιος Αναστασόπουλος ήταν απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών, ενώ σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Συγκριτικό Δίκαιο στο King΄s College στο Λονδίνο.
Εργάσθηκε επί 30 χρόνια ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες και περιοδικά, καθώς και στην τηλεόραση. Στις εφημερίδες εργάσθηκε μεταξύ άλλων στη «Μεσημβρινή», όπου ήταν διευθυντής, στη «Καθημερινή» και στη «Βραδυνή». Διετέλεσε, επίσης πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ από το 1976 έως το 1984.
Επίσης, χρημάτισε υπηρεσιακός υφυπουργός Προεδρίας και κυβερνητικός εκπρόσωπος στις κυβερνήσεις του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Γεωργίου Ράλλη, ενώ διετέλεσε ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας την περίοδο 1984-1999 και εξελέγη τέσσερις φορές (1989-1999) μεταξύ των πρώτων αντιπροέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Το 2002, εξελέγη αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής και το 2003 πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμορφωτικού Ιδρύματος που διοικεί τα Κολλέγια Αθηνών και Ψυχικού.
Η κηδεία του Γεώργιου Αναστασόπουλου θα γίνει την Τρίτη 16 Ιουλίου, στο νεκροταφείο της Κηφισιάς.