ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019

Άγριος καβγάς Χατζηνικολάου - Κούγια στον "αέρα"

Άγρια κόντρα είχαν στον "αέρα", κατά τη διάρκεια της εκλογικής βραδιάς του ΑΝΤ1, ο Νίκος Χατζηνικολάου και ο Αλέξης Κούγιας.
"Θα πρέπει να ανησυχεί ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ για την σύνθεση των ανθρώπων που ψήφισαν. Δηλαδή αν τελικά είναι οι Ρομά, αν τελικά είναι αυτοί με τις ιδιαιτερότητες, αν είναι οι ταλαιπωρημένοι των φυλακών,..
αν είναι τελικά οι λαθρομετανάστες που πήρανε διαβατήρια", τόνισε ο γνωστός ποινικολόγος, υποστηρίζοντας ότι οι "συγκεκριμένες ομάδες είναι μειωμένης ανεξαρτησίας όσον αφορά στην ψήφο".
Οι αναφορές του κ. Κούγια προκάλεσαν την αντίδραση του Νίκου Χατζηνικολάου που σημείωσε πως "αυτό που λέει δεν ακούγεται πολύ δημοκρατικό".
"Αν η αισθητική της Αριστεράς είναι οι ρομά, οι ιδιαιτερότητες, οι ταλαιπωρημένοι των φυλακών… Αυτή είναι η άποψή μου. Δεν είναι το ίδιο πράγμα να έχεις σαν ψηφοφόρο σου τον ανεξάρτητο που ο άνθρωπος που δεν περιμένει το επίδομα. Εσείς θα χαιρόσασταν να σας ψηφίζουν αυτοί; Εγώ θα χαιρόμουν να με ψηφίζουν οι άλλοι" συμπλήρωσε ο κ. Κούγιας.
"Εμένα η άποψή μου είναι ότι είναι σοκαριστική η άποψή σας. Δεν μπορεί να λέτε ότι έχει άλλο βάρος η ψήφος ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του ατόμου που ψηφίζει. Είναι ό,τι πιο φασιστικό έχω ακούσει τον τελευταίο καιρό. Ακούτε κύριε Κούγια; Είναι απολύτως φασιστική άποψη" είπε ο Νίκος Χατζηνικολάου.
Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1 με τον έντονο διάλογο:


ΔΗΛΩΣΗ του Αλ. Κούγια:
"Πληροφορήθηκα ότι ο Χατζηνικολάου, μετά τη χθεσινή του ακραία δημοσιογραφική δυσφήμηση με τον τρόπο που αντιμετώπισε την απόλυτα αιτιολογημένη άποψή μου για την «ποιότητα» ψήφου σημαντικού μέρους των ψηφοφόρων του «ΣΥΡΙΖΑ» και για το δύσκολο έργο που έχει να κερδίσει και πάλι την ψήφο της μεσαίας τάξης και ειδικότερα των ελευθέρων επαγγελματιών, δικηγόρων κλπ., τους οποίους φορολόγησε με 75%, κάλεσε σήμερα στη ραδιοφωνική του εκπομπή τον επί 30 χρόνια προσωπικό μου φίλο, Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρη Βερβεσό, και ακολούθως διέδωσε ένα δελτίο τύπου, με το οποίο προσπαθεί να περισώσει ότι έμεινε από τη χθεσινή του τηλεοπτική πανωλεθρία.

Ο Χατζηνικολάου, ο οποίος μέχρι την τελευταία στιγμή, γιατί καθυστέρησα, με εκλιπαρούσε να είμαι παρών στο πάνελ, γιατί γνωρίζει ότι οι τηλεθεατές διαχρονικά αποζητούν τη γνώμη μου (είμαι καλεσμένος σε όλα τα τηλεοπτικά πάνελ το βράδυ των εκλογών εδώ και 30 χρόνια και επιλέγω εγώ που θα πάω), εξασφαλίζοντας έτσι τη δεύτερη θέση στην τηλεθέαση των τηλεοπτικών καναλιών και την πρώτη θέση την ώρα που αντιπαρατεθήκαμε, φαίνεται ότι στην Αλεξανδρούπολη, που ήταν συμμαθητής στο ίδιο σχολείο με τους ρομά, θα ήταν το «καρφί της τάξης», γιατί αλλιώς δεν δικαιολογείται η αντανακλαστική του ενέργεια μέσα στα άγρια μεσάνυχτα να καλέσει τον Πρόεδρο του Συλλόγου μας.

Όλη η Ελλάδα γνωρίζει, γι’ αυτό και εχθές είχα εκατοντάδες μηνύματα από δικαστικούς, εισαγγελείς, δικηγόρους, από γιατρούς, από πολιτικούς μηχανικούς και δασκάλους, καθηγητές και από απλούς ανθρώπους, και σήμερα οι γραμματείς του γραφείου μου κατακλύζονται από τηλεφωνήματα, ότι αυτά που είπα εκφράζουν όλο το μεσαίο χώρο και όλους τους ανεξάρτητους εκλογείς και, άλλωστε, γι’ αυτό υπάρχει στο Σύνταγμα η αρχή της ελευθερίας του εκφράζεσθαι, αρκεί να μην συκοφαντείς και να μην βρίζεις, κάτι που έκανε εχθές ο υποκριτικά απελπισμένος Χατζηνικολάου, η οποία έπαψε να ισχύει στη χώρα μας μόνο την επταετία της χούντας.

Εκτός από την αρχή της ελευθερίας του εκφράζεσθαι, ο Χατζηνικολάου, που με κάλεσε για να κερδίσει τηλεθέαση από την προσωπικότητά μου, κατακρεούργησε και κάθε έννοια δημοσιογραφικής δεοντολογίας και ευγενείας προς τον προσκεκλημένο του, υποκρινόμενος τον δήθεν αγανακτισμένο και τον δήθεν υπερασπιστή των λαϊκών στρωμάτων, αφού, είμαι βέβαιος, δεν έχει επισκεφτεί όχι για να κατοικίσει, όχι για να δουλέψει, ούτε για ένα καφέ, τα προάστια της Δυτικής Αθήνας και του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, αφού δεν έχει αποχωριστεί τα club της Εκάλης και της Βαρυμπόμπης, παίζοντας τένις που ανακάλυψε στα 40 του χρόνια, όπως όλοι οι νεόπλουτοι.

Αυτά για την ώρα και ας κάνει μια βόλτα στους δρόμους για να ακούσει την άποψη των απλών ανεξάρτητων πολιτών για τη χθεσινή του απρέπεια (χρησιμοποιώ ιδιαίτερα επιεική όρο για να χαρακτηρίσω τη συμπεριφορά του).


Υ.Γ. Ο Χατζηνικολάου, και δυστυχώς οι περισσότεροι που δεν έχουν βαθειά γνώση της πολιτικής ιστορίας, αγνοεί ότι τη διάκριση στην ποιότητα της ψήφου την έκανε αυτός που δίδαξε τη δημοκρατία και την πραγματική έννοιά της, ο Περικλής, ο οποίος μάλλον δεν ήταν φασίστας.
Ο Χατζηνικολάου φαίνεται ότι στο σχολείο στην Αλεξανδρούπολη, που πήγαινε μαζί με τα παιδιά των ρομά, ή δεν θα είχε καλό καθηγητή στην αρχαία ιστορία ή θα ήταν κακός μαθητής.
Ας διαλέξει ο ίδιος ποιά δικαιολογία πρέπει να προβάλλει.
Αθήνα, 8/7/2019"