ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

To BBC έβαλε δύσκολα στον Μητσοτάκη

ΒΙΝΤΕΟ
Δύσκολα έβαλε στον πρωθυπουργό η δημοσιογράφος Ζεϊνάμπ Μπεντάουι από το BBC όταν τον εγκάλεσε για το γεγονός πως στη νέα κυβέρνησή του η εκπροσώπηση των γυναικών είναι μηδαμινή.
Μιλώντας στην εκπομπή hardtalk του βρετανικού δικτύου ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα πρέπει να αισθάνθηκε ιδιαίτερα βολικά, ενώ και οι απαντήσεις του ήταν..
μάλλον άστοχες και μουδιασμένες.
Η δημοσιογράφος ρώτησε τον πρωθυπουργό εάν στηρίζει την ισότητα των φύλων και όταν εκείνη του αντέτεινε πως η κυβέρνησή του έχει μόλις πέντε γυναίκες η απάντηση του κ. Μητσοτάκη ήταν «Δυστυχώς δεν έχουμε και τόσο πολλές γυναίκες που να ενδιαφέρονται να μπουν στην πολιτική».
«Σοβαρά μιλάτε σε όλη αυτή τη χώρα με τις υπέροχες γυναίκες;» είπε η Βρετανίδα δημοσιογράφος.
Ο πρωθυπουργός επιχείρησε να δικαιολογηθεί αναφέροντας «Το 40% των υποψηφίων μας ήταν γυναίκες κάτι το οποίο είναι ένα βήμα μπροστά, αλλά αν δείτε τη σύνθεση του κοινοβουλίου δεν έχουμε 40% γυναίκες».
Η δημοσιογράφος επέμεινε αναφέροντας «21 από τα 51 μέλη της κυβέρνησής σας δεν είναι μέλη του κοινοβουλίου. Θα μπορούσατε να πείτε “οκ θα βρω 21 γυναίκες”. Μπορώ να πάω εγώ να βρω αντί για εσάς».
«Ρώτησα πολλές και ήταν πιο διστακτικές να συμμετέχουν. Δεν είμαι χαρούμενος για αυτό. Πιστεύω ότι αυτές που έχουμε θα κάνουν φανταστική δουλειά και θα βοηθήσουμε και άλλες να μπουν στην πολιτική» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη δημοσιογράφο να απαντά «αυτός είναι ένας τομέας που πρέπει να υπάρξει βελτίωση».

- πηγή: ΕφΣυν