ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

Μιντιακός όμιλος Μητσοτάκη

Ανησυχητικές εξελίξεις με το «καλημέρα» σε ΕΡΤ, ΑΠΕ, ΓΓ Ενημέρωσης

Το πρώτο δείγμα κυβερνητικής γραφής, με ένα Προεδρικό Διάταγμα, με το οποίο οι δημόσιοι φορείς Ενημέρωσης τίθενται υπό τον απόλυτο έλεγχο του πρωθυπουργικού γραφείου, έρχεται..
από το παρελθόν και σε πλήρη αντίθεση με τις βαρύγδουπες εξαγγελίες της νέας κυβέρνησης για αντικειμενικότητα και αμεροληψία.
Η μετατροπή του γραφείου του Πρωθυπουργού σε μιντιακό Όμιλο, στον οποίο ανήκουν πλέον η ΕΡΤ, το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και η ΓΓ Ενημέρωσης, αμφισβητεί στην πράξη τα ευρωπαϊκά δεδομένα - κεκτημένα δεκαετιών.»
Τα παραπάνω αναφέρει ανακοίνωση της παράταξης της ΕΣΗΕΑ «Συσπείρωση Δημοσιογράφων - Δούρειος Τύπος» που κάνει λόγο για ανησυχητικές εξελίξεις με το «καλημέρα» της διακυβέρνησης Μητσοτάκη. Η ανακοίνωση της «Συσπειρωσης» συνεχίζει:
"Η Συσπείρωση Δημοσιογράφων - Δούρειος Τύπος, πιστή στις αρχές της, έχει ζητήσει θεσμική και ουσιαστική αυτονομία των δημόσιων ΜΜΕ. Ούτε η απελθούσα κυβέρνηση τόλμησε αυτό το βήμα, αν και αποκατέστησε τη λειτουργία του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα με όλους τους εργαζόμενους και τις δομές του.
Το κόμμα που αποφάσισε το επαίσχυντο «μαύρο» ανέλαβε και πάλι τη διακυβέρνηση της χώρας με υποσχέσεις ανανέωσης και εκσυγχρονισμού. Αντ’ αυτών ξεκινά με τον πλήρη έλεγχο των δημόσιων μέσων και διοχετεύει για την ΕΡΤ μαύρα σενάρια για μείωση προσωπικού, κλείσιμο δομών, οικονομικό στραγγαλισμό.
Η κοινωνία και η δημοκρατία δεν έχει ανάγκη από μια συρρικνωμένη ΕΡΤ, παράρτημα του πρωθυπουργικού γραφείου με διορισμένες διοικήσεις. Αντίθετα, επιβάλλεται η νέα κυβέρνηση να αποδείξει ότι δεν παραπλανά την κοινωνία και θα προχωρήσει τάχιστα στη θεσμοθέτηση διαδικασιών επιλογής διοίκησης με διαφάνεια και απόλυτη αυτονομία από το μέγαρο Μαξίμου και την πολιτική ηγεσία.
Η Συσπείρωση Δημοσιογράφων - Δούρειος Τύπος επιμένει ότι αυτό που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία και η Δημοκρατία είναι αυτόνομα και ισχυρά Δημόσια Μέσα Ενημέρωσης, ελεύθερα να παρέχουν αξιόπιστη και πλουραλιστική ενημέρωση, με σεβασμό στους κανόνες της πολυφωνίας και της δεοντολογίας."