ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

Ένα κανάλι σαν του Ιβάν είναι δυο βαπόρια

Τζόνι Καλημέρης: Ολα τα κανάλια μπαίνουν μέσα

Προσφάτως «σεισμικές δονήσεις» έλαβαν χώρα στα θεμέλια του OPEN BEYOND, ιδιοκτησίας Ιβάν Σαββίδη. Με τη μία αποχώρησαν ο διευθύνων σύμβουλος Τζόνι Καλημέρης και το αφεντικό του προγράμματος Αλκηστη Μαραγκουδάκη. O Tζόνι..
Καλημέρης μίλησε στο protothema.gr και στον Δ. Δανίκα για το Open και την επένδυση Σαββίδη στα media. Σταχυολογούμε:
 - Οι φήμες λένε ότι ο Σαββίδης μετάνιωσε με τα ΜΜΕ. Οτι έχει χάσει έναν σκασμό λεφτά. Πολλά εκατομμύρια. Πόσα ακριβώς;
«Πάνω από πενήντα εκατομμύρια».
-Θεέ μου, είναι πολλά. Μα καλά, τρελός ήταν και ανακατεύτηκε με τα media; Εχει λεφτά για πέταμα;
«Πρώτα απ’ όλα τα πενήντα, τα εβδομήντα εκατομμύρια δεν είναι πολλά λεφτά. Και δεν είναι, γιατί το OPEN το φτιάξαμε, το οργανώσαμε και το εξοπλίσαμε από την αρχή. From scratch. Από μηδενική βάση. Και μάλιστα το εξοπλίσαμε με την πιο σύγχρονη τεχνολογία, που όμοιά της δεν υπάρχει σήμερα σε κανένα άλλο κανάλι. Στο κάτω-κάτω, πόσο κοστίζουν δύο βαπόρια; Τριάντα πέντε εκατομμύρια το καθένα; Ε, λοιπόν, είναι σαν να αγοράζεις δύο βαπόρια. Η απόδοση της επένδυσης θα έρθει αργότερα. Ολα τα κανάλια μπαίνουν μέσα λόγω οικονομικής κρίσης. Ο κλάδος της TV είναι ζημιογόνος. Ο μεγαλύτερος νικητής σε αυτή την κούρσα την ανταγωνιστική είναι αυτός που χάνει λιγότερα».
-Και ποιος είναι αυτός;
«Δεν γνωρίζω επακριβώς. Ισως ο ALPHA. Ολοι χάνουν. Απλώς ελπίζουν».
-Και πόσα χάνουν; Δέκα εκατομμύρια;
«Κάποιοι περισσότερο, κάποιοι λιγότερο».
-Συγκρουστήκατε με τον Σαββίδη;
«Καθόλου. Και να ξέρεις, ποτέ δεν λέω κακές κουβέντες για ανθρώπους που μου έδωσαν ψωμί να φάω. Αντιθέτως είμαι ευγνώμων. Ο Ιβάν Σαββίδης με φώναξε, συζητήσαμε, ανταλλάξαμε γνώμες και καταλήξαμε πως οι φιλοσοφίες μας είναι διαφορετικές. Αλλα ήθελε εκείνος, άλλα ήθελα εγώ. Το διαζύγιο ήταν συναινετικό. Το σπορ της τηλεόρασης είναι πολύ ακριβό. Η επιτυχία θέλει υπομονή και πολλά λεφτά».