ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

Όταν στη δημοσιογραφία κυριαρχούσε η γραβάτα...

Στη φωτογραφία, που είναι τραβηγμένη το 1971, βλέπουμε το συντακτικό επιτελείο της Απογευματινής σε μια από τις περιόδους της ακμής της. Δημοσιεύτηκε στην έκδοση της Δευτέρας 16-10-1971 και αναδημοσιεύτηκε αυτές τις ημέρες, μαζί με άλλες φωτογραφίες, αποκόμματα και στοιχεία στο pasatempo.wordpress. Πολλούς από τους εικονιζόμενους μπορείς..
να τους πεις και «βαρύ πυροβολικό» του ελληνικού Τύπου! Στο σύνολο της φωτογραφίας ξεχωρίσαμε δύο στοιχεία:
ΤΟ ΠΡΩΤΟ είναι η κυριαρχία της γραβάτας εκείνα τα χρόνια στα δημοσιογραφικά γραφεία. Από τους εικονιζόμενους μόνο πέντε δεν είναι γραβατοφορεμένοι.
ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ότι στη συντακτική ομάδα φωτογραφίζονται μόνο τρεις γυναίκες: δύο στη δεύτερη σειρά και μια στην τελευταία των καθημένων. Αν υπολογίσουμε ότι στο φωτογραφικό καρέ εμφανίζονται 29 πρόσωπα (το ένα δεξιά κομμένο), το ποσοστό της γυναικείας παρουσίας (τουλάχιστον στη φωτογραφία, δεν ξέρουμε τι γίνεται με τους πιθανός απόντες και τις απούσες) είναι γύρω στο 10%! Δηλαδή υπήρχε περίσσευμα γραβάτας και έλλειμμα φούστας!

- διαβάστε τη συνέχεια και δείτε ποιοι εικονίζονται στη φωτογραφία, στο harddog-sport ΕΔΩ