ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

10 + 1 εντυπώσεις από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας

Άρωμα φιλελευθερισμού και δυο-τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτή!

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Κοντεύουμε να κλείσουμε πενθήμερο με κυβέρνηση Μητσοτάκη και ήρθε η ώρα να δούμε τι μας προέκυψε αυτά τα πρώτα εικοσιτετράωρα. Πάμε στο τσακ μπαμ, μη χάνουμε χρόνο:
*Εξήγηση δεν χρειάζεται γιατί πήρε υπό τις φτερούγες του την ΕΥΠ ο πρωθυπουργός..
Κι εγώ θα το έκανα.
Εξήγηση χρειάζεται για την ΕΡΤ και το ΑΠΕ. Μόνο σκοτούρες και μπελάδες μπορούν να του φέρουν. Εκτός κι αν έχει στο νου του λύσεις «διακομματικές» -βλέπε περαιτέρω φθορά της Φώφης!

* Ούτε παραγγελία να το είχε ο Δένδιας το Εξωτερικών. Μια χαρά ταιριάζει στο προφίλ που προσπαθεί να οικοδομήσει και δεν θα τρέχει όλη μέρα σε «παραγωγικό υπουργείο» να παλεύει με τα νούμερα και τα εξελόφυλλα.
Άσε που μπορεί να του είχε τύχει το Προστασίας του Πολίτη και να έπρεπε να τηρήσει την υπόσχεσή του για καφέ στην πλατεία Εξαρχείων

* Και μιας και μιλάμε για υπουργείο Δημοσίας Τάξεως (συγγνώμη Προστασίας του Πολίτη!), σαν πολλά να φορτώθηκε με τη μία. Στο χωριό μου δεν χωράνε πολλά καρπούζια σε μια μασχάλη, στο χωριό του Χρυσοχοΐδη ίσως να είναι λίγο πιο ευρύχωρη η φάση.

* Πάνω που αναλαμβάνει το υπουργείο ο Άδωνις και ζεσταίνει τις τουρμπίνες για ανάπτυξη 4 %, έρχονται οι αλήτες της Κομισόν και προβλέπουν 2,1 % για φέτος και 2,2 % για του χρόνου. Γέμισε Συριζάκια και η Ευρώπη ρε φίλε, από παντού μας περικυκλώσανε.

* Οπότε οι συνταξιούχοι;

* Επανέρχομαι όμως στο υπουργείο Εξωτερικών, όπου θα αξιοποιηθεί ως υπεύθυνος στις σχέσεις μας με τους Ευρωπαίουw ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Κρίμα μόνο που φεύγουν από την Ε.Ε. οι Βρετανοί και δεν θα μπορέσει ν’ απολαύσει το τσάι του με τη Βασίλισσα…

* Εν τω μεταξύ είναι τόσοι πολλοί οι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί που θα μας πάρει Χριστούγεννα για να ξεχωρίσουμε τον ένα απ’ τον άλλο. Μόνο ο Πορτοσάλτε θα τα καταφέρει εντός του θέρους, γιατί δουλεύει επταήμερο.

* Άμα ξαναδιαβάσω ότι ο τάδε υπουργός είναι «χαμηλών τόνων», θα γίνω αυταρχική αφέντρα ματημπαναγία!

* Έχω μια ελαφρά εντύπωση ότι η Όλγα Κεφαλογιάννη δεν θα το ξεχάσει τόσο εύκολα…

* Έχω επίσης μια ελαφρά εντύπωση ότι το υπουργείο Πολιτισμού-Αθλητισμού-Γουατέβα οδεύει ολοταχώς στ’ αγκάθια. Ξυπόλητο.

* Πενήντα υπουργοί και υφυπουργοί και μόνο πέντε εξ αυτών γυναίκες. Στην κουζίνα ολοταχώς!

Υ.Γ.: Χασίσια στο Μαξίμου ανακάλυψε ο Μπάμπης Παπαδημητρίου. Είδες τι παθαίνει ο άνθρωπος, άμα δεν τον κάνουνε υπουργό;

- το κείμενο του Χρ. Ξανθάκη είναι από το newpost