ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

Mega: ένα χιλιάρικο που εκκρεμεί

Με απόφαση του Πρωτοδικείου μπαίνει σε τροχιά η εκκαθάριση του Mega με την εκποίηση των περιουσιακών του στοιχείων. Ενώ σε λίγο θα αρχίσει η διαδικασία, οι εκκρεμότητες απέναντι στους πρώην εργαζόμενους του Μεγάλου Καναλιού παραμένουν –και θα παραμένουν–, χωρίς μάλιστα να είναι ίδιες για όλους. Κάποιες κατηγορίες εργαζομένων έχουν.. εισπράξει περισσότερα από τα
οφειλόμενα γιατί κινήθηκαν πιο οργανωμένα (είναι και θέμα δικηγόρων ή καλύτερης πρόσβασης στις πληροφορίες για εξοφλήσεις τιμολογίων από διαφημιζόμενους ώστε να ενεργήσουν αμεσότερα). Μια μεγάλη κατηγορία δεν έχει εισπράξει ακόμα το έκτακτο επίδομα που δόθηκε το καλοκαίρι από τον ΟΑΕΔ.
Το βοήθημα προσφέρθηκε τον Ιούλιο του 2018 σε όσους βρίσκονταν ακόμα σε επίσχεση, όχι όμως και σε εκείνους που την είχαν διακόψει αφού είχε τελειώσει ο χρόνος που δικαιούνταν το επίδομα επίσχεσης. Φυσικά, πρόκειται περί αδικίας σε βάρος ορισμένου αριθμού εργαζομένων, αλλά το πρόβλημα αναμένεται να λυθεί εντός του Ιανουαρίου ύστερα από κινήσεις που έκαναν συνδικαλιστές προς το υπουργείο Εργασίας.
Στην ομάδα του facebook με τον επωνυμία Εργαζόμενοι Mega, ο εκπρόσωπος των τεχνικών ενημέρωσε για το θέμα με ανάρτησή περί τα μέσα του περασμένου μήνα, γράφοντας μεταξύ άλλων:
«Στις 12 του μηνός ενημερωθήκαμε από το Υπ. Εργασίας ότι επίκειται νέα Υπ. Απόφαση για να αρθεί η αδικία με το 1000ρικο στο MEGA. Αυτό αναμένεται να συμβεί τον Ιανουάριο. Η απόφαση θα είναι και για εργαζομένους άλλων Εταιριών μια που έχουν δημιουργηθεί και αλλού προβλήματα. Η διατύπωση της δε θα είναι έτσι ώστε να πάρουν το έκτακτο επίδομα και όσοι είχαν κάνει επίσχεση παλαιότερα και θα γίνει προσπάθεια να το πάρουν και όσοι δεν έχουν κάνει επίσχεση ακόμη και σήμερα (ειδικά στο mega είναι πολλοί) αρκεί να μην φαίνονται ως εργαζόμενοι αλλού. Εννοείται ότι όσοι πληρώθηκαν ήδη το επίδομα δεν θα το ξαναπάρουν».

- από το harddog-sport