ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

Απερχόμενος υπουργός δεν είμαι, ούτε τελώ υπό παραίτηση

Η σημερινή ημέρα είναι κρίσιμη για την κυβερνητική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που κρέμεται κυριολεκτικά σε μια κλωστή. Ο Πάνος Καμμένος όμως σήμερα στη Βουλή και λίγες ώρες πριν από τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, με τη φράση «απερχόμενος υπουργός δεν είμαι, ούτε τελώ υπό παραίτηση», έδωσε νέες διαστάσεις στο πολιτικό θρίλερ. Ενα θρίλερ που έχουν.. δημιουργήσει το τελευταίο διάστημα οι δηλώσεις του ιδίου περί σχεδόν δρομολογημένης αποχώρησής του από τη δικομματική πλειοψηφία, καιτην εξαιτίας του Σκοπιανού πρόκληση κυβερνητικής κρίσης.
Η τοποθέτηση του υπουργού Εθνικής Αμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ έγινε εξ αφορμής της επιλογής  της ΝΔ να δηλώσει πως αποχωρεί από έκτακτη συνεδρίαση των Επιτροπών Εθνικής Αμυνας και Εξοπλιστικών Προγραμμάτων, που έχει αντικείμενο τη συζήτηση επί τροπολογίας για «αντισταθμιστικά ωφέλη» παλαιάς σύμβασης για τα F16, προβάλλοντας ως επιχείρημα ότι δεν μπορούν να συζητιούνται τόσο κρίσιμα θέματα, παρουσία ενός υπουργού που και σύμφωνα ακόμα και με χθεσινή τοποθέτησή του, βρίσκεται σε τροχιά αποχώρησης από την κυβέρνηση.
«Απερχόμενος υπουργός δεν είμαι ούτε τελώ υπό παραίτηση. Ούτε έχω υποβάλει παραίτηση, ούτε η ΝΔ μπορεί να προδικάσει το αποτέλεσμα στα Σκόπια. Ούτε έχω δηλώσει επισήμως ή ανεπισήμως ότι είμαι υπό παραίτηση», είπε ο κ. Καμμένος την ώρα που οι βουλευτές της ΝΔ αποχωρούσαν από την αίθουσα της συνεδρίασης.