ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

Θ. Παπαχριστόπουλος: Αυτή την κυβέρνηση δεν τη ρίχνω ποτέ

Χρυσοβελώνη: Δεν θα ακολουθήσω τον δρόμο του Καμμένου

Σταχυολογούμε από δηλώσεις πολιτικών στο Πρώτο Πρόγραμμα σχετικά με την κύρωση ή όχι της Συμφωνίας των Πρεσπών, την κυβέρνηση ανοχής και την ανάγκη να συνεχιστεί το έργο της κυβέρνησης:
*** Θα περάσει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών, εκτίμησε ο βουλευτής με το ΠΟΤΑΜΙ, Σπύρος Δανέλλης, μιλώντας στο..
Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου. Είμαστε μπροστά στη δυνατότητα -πρόσθεσε- να λύσουμε ένα μείζον εθνικό θέμα που δημιουργήθηκε και διογκώθηκε από το κόμμα και από στελέχη της ΝΔ. Ο κ. Σαμαράς -επεσήμανε- είναι εκείνος που δημιούργησε ένα θέμα εκ του μη όντος και δεν μπόρεσε να διαχειριστεί το ζήτημα το 1991, όταν ο ίδιος ήταν υπουργός Εξωτερικών εκείνη την περίοδο και αποφασίσθηκε η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας θα μπορούσε να ζητήσει να μην υπάρχει στη χώρα αυτή ο όρος «Μακεδονία», κάτι που δεν έγινε και χάθηκε η ευκαιρία και από τότε το ένα βήμα ήταν χειρότερο από το άλλο.
Ερωτηθείς αν μπορεί να προχωρήσει μια κυβέρνηση με ψήφο ανοχής ή μειοψηφίας, ο κ. Δανέλλης εκτίμησε ότι δεν είναι εύκολο με τις πολιτικές εντάσεις που υπάρχουν.
Το ΠΟΤΑΜΙ έχει τη θέση του να μην δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση με τα μέχρι τώρα δεδομένα, σημείωσε ο κ. Δανέλλης.
***
Θανάσης Παπαχριστόπουλος – βουλευτής, ΑΝΕΛ
Αυτή την κυβέρνηση δεν τη ρίχνω ποτέ. Θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης αν ζητηθεί, ξεκαθάρισε, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στη Φωνή της Ελλαδας και στους Θάνο Σιαφάκα και Γιώργο Νερούτσο ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος.
Η λέξη αποστασία είναι βάρβαρη και δεν με αφορά, πρόσθεσε.
***

 Μαρίνα Χρυσοβελώνη – υφυπουργός Εσωτερικών
«Το έργο της κυβέρνησης επιβάλλεται να συνεχιστεί. Οι υπουργοί δεν είναι βαλίτσες να πηγαίνουν από δω και από εκεί. Αν την Τετάρτη ο κ. Καμμένος ζητήσει να αποχωρήσει το κόμμα από την κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσω αυτόν τον δρόμο. Δεν θα μου κάποιος σήκω και φύγε», δήλωσε στο Πρώτο πρόγραμμα και στους Θάνο Σιαφάκα και Γιώργο Νερούτσο η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη. «Αρμόδιος για το κυβερνητικό σχήμα είναι ο πρωθυπουργός», συμπλήρωσε.
***
Βασίλης Λεβέντης – πρόεδρος Ένωσης Κεντρώων
Το έντιμο θα ήταν να προκηρυχθούν εκλογές τον Μάρτιο, είπε στο Πρώτο πρόγραμμα και στη Φωνή της Ελλάδας και στους Θάνο Σιαφάκα και Γιώργο Νερούτσο ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης. Οτιδήποτε άλλο εκτός αυτού, συνιστά εκτροπή, πρόσθεσε.
***
Γιώργος Καρράς – βουλευτής, Κίνημα Αλλαγής
 Βρισκόμαστε σε θεσμική κρίση μεταξύ κυβέρνησης και δικαιοσύνης, είναι κάτι που είναι σε έκταση πρωτοφανές, διότι δεν έχουμε ακούσει τόσα χρόνια από κυβερνητικούς παράγοντες τέτοιες επιθέσεις κατά της δικαιοσύνης, δήλωσε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Καρράς στο Πρώτο πρόγραμμα και στους Ξενοφώντα Ζηκίδη και Έλενα Καραγιάννη.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να καταθέσει η ΝΔ πρόταση δυσπιστίας και τι θα κάνει το Κίνημα Αλλαγής σε τέτοια περίπτωση ο κ. Καρράς είπε ότι θα συζητήσουν στην ΚΟ στο τι θα πράξουν και τόνισε ότι μπαίνουμε σε μια άτυπη και ίσως τυπική – επίσημη προεκλογική περίοδο με μια κυβέρνηση που έχει χάσει τον βηματισμό της.