ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

Ανοίχτε τα τρελάδικα

Τώρα που φτιάχνει κάπως ο καιρός πρέπει να γελάσουμε και λίγο. Ετσι ο ρεπόρτερ Χρήστος Ξανθάκης αναλαμβάνει την αλεγρία (στο newpost) αναφερόμενος σε στιγμιότυπα καθημερινής ζούρλας από την ελληνική πολιτική σκηνή

Ανοίχτε τα τρελάδικα

Όπως ακριβώς το έλεγε το τραγούδι του Τάκη Σούκα, όπως το μολογούσαν οι στίχοι του Βασίλη Παπαδόπουλου:
Ανοίχτε τα τρελάδικα
να βγει ο κόσμος έξω
την τρέλα πια των γνωστικών
δεν γίνεται ν’ αντέξω

Όχι δηλαδή για να μη λέτε..
μαλάκα, μετρείστε περιστατικά:
  • Πάει ο Πάνος Καμμένος με μπούλινγκ στη Βουλή, να περάσει τη συμφωνία για τα αντισταθμιστικά. Μπούλινγκ έδωσε, μπούλινγκ λαμβάνει.
  • Τα παίρνει ο Καμμένος κρανίο, αποκαλεί «νυφούλα» τον Αμυρά. Δεν χειροκροτάει κανείς.
  • Είναι να κάνουν Κοινοβουλευτική Ομάδα οι ΑΝΕΛ, δεν κάνουν Κοινοβουλευτική Ομάδα οι ΑΝΕΛ. Έχουν Κοινοβουλευτική Ομάδα οι ΑΝΕΛ;
  • Παρουσιάζεται το νέο λογότυπο των ΑΝΕΛ, με γλάρο. Μη φας!
  • Βγαίνει η Φώφη, λέει ότι θέλει καθαρή εντολή. Εισπράττει γλάρο.
  • Βγαίνει ο Άδωνις, λέει ότι είπε στη Φώφη να του δώσει το ΚΙΝΑΛ για να το πάει στο 10 %. Χειροκροτάνε οι μπακαλόγατοι όλης της χώρας.
  • Κάνει συνέδριο η ΔΡΑΣΗ κι αντί να πάει ο Τελεταί Μπούκουρας, πάει ο Σταύρος Θεοδωράκης.
  • Βγαίνει φωτογραφία από το κοπή τη πίττα στο Ποτάμι. Αλεγρία, κέφι, χορός, γυρνάνε τις πλάτες οι μισοί είναι μαχαιρωμένοι.
  • Βγαίνει ο Λυκούδης και κάνει κικιρίκου για τη συμφωνία των Πρεσπών. Το ξανασκέφτηκε, αλλά όχι ακριβώς. Μπορεί και να το σκέφτεται ακόμη.
  • Σκάει μύτη η Σπυράκη (η Σπυράκη, ρε φίλε!) και λέει πάνω κάτω ότι όποιος στηρίξει Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ θα το κάνει γιατί θα έχει πάρει ανταλλάγματα. Δεν διευκρινίζει αν θα είναι σε μετρητό ή σε είδος.
  • Σκάει μύτη ο Φίλης και τα κάνει μπάχαλα. Αναμενόμενον.
  • Και το ωραιότερο όλων:
    Εμφανίζεται αρχηγός κόμματος και δηλώνει ότι με πρωθυπουργό τον ίδιο η ανάπτυξη θα καβατζώσει το 4 % και αφού γίνει αυτό οι χαμηλοί μισθοί θα αυξάνονται με ρυθμό διπλάσιο από την ανάπτυξη. Σα να λέμε προανήγγειλε αυξήσεις 8 % σε ετήσια βάση! Να το ακούει αυτό η Μέρκελ που έρχεται σήμερα στην Ελλάδα και να δίνει και το βρακί της η γυναίκα για να μάθει τη μυστική συνταγή της επιτυχίας. Εύχομαι να φιλοτιμηθεί η Σπυράκη (πάλι αυτή!) λόγω θηλυκής αλληλεγγύης και να κάνει το καλό. Να αναπνεύσει ρε παιδάκι μου κάπως και ο Γερμανός εργαζόμενος.

    Φαιδρά πορτοκαλέα σα να λέμε, φωτιά στο πολιτικό σκηνικό, παρανάλωμα, πυρκαγιά και οι μόνοι που την έχουν πατήσει μέσα σε αυτό τον δημοσιογραφικό ορυμαγδό είναι οι Ρουβίκωνες. Πήγανε οι άνθρωποι να κάνουνε μια μαγκιά, να ρίξουνε τις μπογιές στην Αμερικάνικη πρεσβεία, να γίνουνε πρώτο θέμα, γκαγκάν γκαγκάν, στα δελτία, έσπευσε να βοηθήσει και η Ντόρα αποκαλώντας τους συνεργάτες του Κουφοντίνα, μπήκε κι ο πρέσβης στη μέση, πήγε να δέσει το γλυκό, δεν έδεσε. Σαν μισοψημένο σουφλέ κατέρρευσε, κάτω από την ασφυκτική πίεση του τυφώνα Πάνου!
    Ο οποίος Πάνος, εδώ που τα λέμε, δάγκωσε κι αυτός πιπεριά. Την πρώτη του εδώ και χρόνια, μιας και ό,τι και να ξεφούρνιζε από του βήματος είχε πάντοτε από κάτω τη μισή Βουλή να τον υποστηρίζει. Ή έστω να τον ανέχεται. Τώρα όμως τέλειωσε το πάρτυ. Τώρα μοιάζει με εκείνον τον χαρτοπαίκτη που έχει παίξει τα ρέστα του με μπλόφα και βλέπει τον απέναντί του να μπαίνει ολοσούμπητος αντί να μασάει και να κάνει πίσω…
    Το έχει βιώσει το συναίσθημα μια φορά κι έναν καιρό στην πράσινη τσόχα και οφείλω να ομολογήσω ότι δεν είναι καθόλου ευχάριστο. Είναι εκείνη η στιγμή που ζωγραφίζεται ένα τεράστιο What the Fuck? Πάνω απ’ το κεφάλι σου και το Καρδιοζόλ μοιάζει περισσότερο απαραίτητο από ποτέ. Εκτός κι αν ξαφνικά γίνει σεισμός και καταπιεί το τραπέζι. Αλλά τέτοιες πιθανότητες δεν τις παίζει ούτε καν ο Ταγίπ!