ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

Τα τρένα της σιωπής

Στις 24 Ιανουαρίου κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Γαβριηλίδης το νέο βιβλίο του δημοσιογράφου Θωμά Σιδέρη «Τα τρένα της σιωπής / Οι "πόλεις των Εβραίων" στο Τερεζίενσταντ και στην Τρεμπλίνκα». Οπως λεει ο ίδιος ο συγγραφέας ήταν μια κοπιαστική ερευνητική εργασία που διήρκεσε σχεδόν πέντε χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί. 
***
Στη μαγεία του ελληνικού..
κινηματογράφου μυεί τους αναγνώστες αυτή την εβδομάδα η.. «Ραδιοτηλεόραση», η οποία κυκλοφορεί την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019 με αφιέρωμα στις καλύτερες ταινίες για όλη την οικογένεια, που εντάσσονται, τη νέα χρονιά, στο πρόγραμμα της ΕΡΤ. Στο 52ο τεύχος, οι σινεφίλ -και όχι μόνο- ενημερώνονται για τις εξαιρετικές ταινίες του παλαιού και του νέου ελληνικού κινηματογράφου -πολλές από τις οποίες σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση– που εξασφάλισε η ΕΡΤ και θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν στη μικρή οθόνη.
***
«Σαν μαγεμένοι», μια εκπομπή για το θέατρο με τον Γιώργο Δαράκη στην ΕΡΤ2. Κάθε εβδομάδα η εκπομπή μάς ταξιδεύει σε μια θεατρική δημιουργία. Ξεναγός μας η ματιά των συντελεστών της παράστασης αλλά και άλλων ανθρώπων, που υπηρετούν ή μελετούν την τέχνη του θεάτρου, και με αρωγό χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την παράσταση. Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019, στις 20:00 «Έντα Γκάμπλερ» του Χένρικ Ίψεν.