ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Μαξίμου: Τι ακριβώς εννοεί ο Αυγενάκης ότι θα κάνει;

Με σκληρή γλώσσα απάντησε η κυβέρνηση στις δηλώσεις του γραμματέα της ΚΕ της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος, όπως καταγγέλλει το Μαξίμου, εμπλέκει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε σενάρια συνταγματικής εκτροπής:
«Ο Γραμματέας της ΝΔ, κ. Αυγενάκης, ξεπέρασε σήμερα τον εαυτό του.
Όχι μόνο ενέπλεξε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε.. σενάρια συνταγματικής εκτροπής, σε περίπτωση που η κυβέρνηση εξασφαλίσει ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά δήλωσε και ότι η ΝΔ «δε θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια».
Τι ακριβώς εννοεί ο γραμματέας της ΝΔ ότι θα κάνει;
Για κακή τύχη του κ. Αυγενάκη, υπάρχει κάτι που λέγεται Σύνταγμα. Εάν τον ενοχλεί, μπορεί να μοιραστεί τις ανησυχίες του με τους συνομιλητές και νοσταλγούς του Παττακού που υπάρχουν στο κόμμα του, αφού πρώτα ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθαρίσει εάν συμμερίζεται ή αποδοκιμάζει αυτές τις απόψεις.
Σε κάθε περίπτωση, επειδή ο πανικός της ΝΔ είναι έκδηλος, τη διαβεβαιώνουμε ότι η κυβέρνηση είναι σταθερή και εάν έχει αμφιβολίες, δεν έχει παρά να υποβάλλει πρότασης δυσπιστίας».
Νωρίτερα, ο Λ. Αυγενάκης σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό News 247 είχε δηλώσει: «Αν ο Αλ. Τσίπρας ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης και την πάρει θα πρόκειται για μια ετερόκλητη κυβερνητική πλειοψηφία η οποία δεν μπορεί να υπηρετήσει το εθνικό συμφέρον. Δεν νοείται να κυβερνά ο θίασος αυτός με ανεμομαζώματα και ανεμοσκορπίσματα. Αν το εγκρίνει ο Τσίπρας και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εμείς ως αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια».
Σε ερώτηση για το τι μπορεί να πράξει ο ΠτΔ ο κ. Αυγενάκης απάντησε: «Να τον ρωτήσετε δεν είναι της παρούσης».
Στη συνέχεια, απαντώντας στην κυβέρνηση, έκανε λόγο για «σκόπιμη διαστρέβλωση» και ανέφερε ότι «η ΝΔ ήταν, είναι και θα παραμείνει πιστή σε κάθε λέξη του Συντάγματος».