ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

Να ανακληθούν τώρα όλες οι απολύσεις στο ΣΚΑΪ

«Να ανακληθούν τώρα όλες οι απολύσεις στο ΣΚΑΪ», απαιτεί το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, καταγγέλλοντας την εργοδοσία του σταθμού που προχώρησε σε ομαδική απόλυση δώδεκα δημοσιογράφων.
Στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:
«Την αντεργατική τους επίθεση οι εργοδότες, όχι μόνο στο "ΣΚΑΪ", στηρίζουν στους μνημονιακούς νόμους που ψήφισαν όλες οι αστικές κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και δορυφόροι τους) καθώς και η σημερινή.. των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που υποκριτικά έχει το θράσος να προπαγανδίζει το τέλος των μνημονίων, με όλο το αντεργατικό μνημονιακό οπλοστάσιο σε ισχύ.
Αυτή η αντεργατική πολιτική εργοδοσίας - αστικών κυβερνήσεων σε όφελος των επιχειρηματιών διαπλέκεται και διευκολύνει τις αναδιατάξεις επιχειρηματικών ομίλων στον κλάδο των ΜΜΕ, με συμμαχίες και ανταγωνισμούς μεταξύ τους, είναι ανελέητη και προμηνύει τη σφοδρότητα της συνεχιζόμενης επίθεσης απέναντι στους εργαζόμενους και τα δικαιώματα τους.
Μπροστά στην απροκάλυπτη επίθεση οι εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων στο "ΣΚΑΪ" σε συνέλευση τους αποφάσισαν 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση με απαίτηση να παρθούν πίσω οι απολύσεις.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Σε κάθε χώρο δουλειάς πρέπει τώρα να γίνει το αυτονόητο!
  • Να οργανωθεί η πάλη, να αποκρούσουμε την επίθεση της εργοδοσίας να περάσουμε τώρα στην αντεπίθεση για τα δικαιώματα μας στη ζωή και τη δουλειά !
  • Με τη δύναμη της οργάνωσης, της συλλογικής διεκδίκησης και της αλληλεγγύης από όλους τους εργαζόμενους του κλάδου.
  • Να εκφράσουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας προς τους απεργούς του "ΣΚΑΪ" με κάθε μέσο και τρόπο.
Καμιά αυταπάτη, καμιά αναμονή!
Αγωνιστική ετοιμότητα και δράση. Η πείρα των εργαζόμενων και στον κλάδο όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης άλλα και σήμερα, αυτό αποδεικνύει περίτρανα. Γι' αυτό τα αφεντικά, οι κυβερνήσεις, τα αστικά κόμματα, επιτίθενται στις κινητοποιήσεις, στους αγώνες και στις απεργίες, όπως έγινε σήμερα το μεσημέρι με τους εκπαιδευτικούς.
Οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό, μέσα και έξω από το "ΣΚΑΪ", στην πρώτη γραμμή κόντρα σε εργοδοσία, κυβέρνηση και κάθε "πρόθυμο", για να βρει αντίσταση κάθε αντεργατικό σχέδιο. Στους ίδιους τους εργαζόμενους βρίσκεται η δύναμη να αποτρέψουν την αντεργατική επίθεση και τις σε βάρος τους επιλογές της εργοδοσίας.
  • Απαιτούμε να ανακληθούν τώρα όλες οι απολύσεις στο "ΣΚΑΪ".
  • Να μην αποδεχτούμε καμιά άλλη απόλυση στον κλάδο, με κανένα πρόσχημα ("εθελούσια", λήξη σύμβασης κλπ.)!
  • Απαιτούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα και υπογραφή κλαδικών ΣΣΕ με αυξήσεις, για όλους».