ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Πέμπτη φάλαγγα

Γράφει ο Τάσος Παππάς

- Υπάρχει πέμπτη φάλαγγα στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής;
- Είναι ηλίου φαεινότερο.
- Λειτουργεί μόνη της;
- Οχι βεβαίως. Πλαισιώνεται από διανοούμενους που κινούνται στην περιοχή της Κεντροαριστεράς.
- Ποιος είναι ο εγκέφαλος;
- Θέλει και ρώτημα; Ο Τσίπρας.
- Τι δουλειά κάνει αυτός..  ο εσμός;
- Βρόμικη. Προσπαθεί να εμποδίσει να γίνει το αυτονόητο.
- Δηλαδή;
- Τη συνεργασία της Νέας Δημοκρατίας με το ΚΙΝ.ΑΛΛ.
- Και πώς το προσπαθεί;
- Λέγοντας διάφορες αηδίες ότι ΚΙΝ.ΑΛΛ. και ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ξεκινήσουν να συζητάνε και ότι δεν έχει καμιά δουλειά το ΚΙΝ.ΑΛΛ. να φλερτάρει με το ενδεχόμενο να συνεργαστεί στο κυβερνητικό επίπεδο με τη Δεξιά. Θα είναι, λένε, προδοσία της προοδευτικής παράταξης
- Μα είναι δυνατόν; Τι σχέση έχει ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Σοσιαλδημοκρατία; Αυτοί είναι λαϊκιστές και δημαγωγοί.
- Υπάρχουν κάποιοι που λένε ότι και το ΠΑΣΟΚ τέτοιο ήταν στα πρώτα βήματά του και μετεξελίχθηκε. Οπως λοιπόν το ΠΑΣΟΚ από εθνικολαϊκιστικό κόμμα έγινε σχεδόν κανονικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, έτσι και ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει την ίδια πορεία, ισχυρίζονται.
- Ποιοι διακινούν αυτές τις ανοησίες; Συριζαίοι θα είναι που ψάχνουν δεκανίκια.
- Δυστυχώς τα λένε άνθρωποι που τους θεωρούσα δικούς μας και σοβαρούς. Ο Μουζέλης, ο Μαραντζίδης, ο Σωτηρέλλης.
- Πέφτω από τα σύννεφα. Διστάζω να το πιστέψω. Μήπως υπερβάλλεις;
- Υπερβάλλω; Ιδού τι έγραψε ο Μαραντζίδης στην «Καθημερινή»:
«Το ριζοσπαστικό αντι-ιμπεριαλιστικό ΠΑΣΟΚ εξελίχθηκε σταδιακά σε κυβερνητικό εθνικολαϊκιστικό κόμμα και στη συνέχεια σε σοσιαλδημοκρατικό, όχι από επιθυμία αλλά από ανάγκη επιβίωσης και προσαρμογής στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και στο σύγχρονο περιβάλλον. Το ΠΑΣΟΚ από αντιευρωπαϊκό κόμμα έγινε πρωταθλητής του ευρωπαϊσμού και υποστηρικτής της φιλελεύθερης δημοκρατίας (α λα ελληνικά).
»Το ίδιο θα συμβεί και με τον ΣΥΡΙΖΑ στο μέλλον, αργά ή γρήγορα. Οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές που καλούν συνεχώς τον Τσίπρα στις συναντήσεις τους έχουν αντιληφθεί τη δυναμική. Θα την αντιληφθούν και οι Ελληνες σύντροφοί τους, γιατί “η ζωή αλλάζει δίχως να κοιτάζει τη δική σου μελαγχολία”».
- Δεν πιστεύω στα μάτια μου.
- Και να ήταν μόνον αυτός; Πάρε άλλη μια σφαλιάρα. Οι ευρωσοσιαλιστές, δεν φτάνει που καλούν συνεχώς τον Τσίπρα να μιλάει στις συνόδους της ομάδας και να φωτογραφίζεται μαζί τους -το βιολί το άρχισε εκείνος ο ανεκδιήγητος Ολάντ-, μας δίνουν και συμβουλές για το πώς πρέπει να πολιτευόμαστε.
- Τι εννοείς;
- Ο πρόεδρος της ευρωομάδας Ούντο Μπούλμαν, Γερμανός από το SPD, δήλωσε προχτές ότι «ως Ευρωπαίος σοσιαλδημοκράτης δεν βλέπω καμιά βελτίωση εάν η διακυβέρνηση της χώρας αναληφθεί από τη Νέα Δημοκρατία, η οποία έχει μεγάλη ευθύνη για τη βύθιση της χώρας στο χάος. Θα ήθελα να συστήσω ότι ο δρόμος προς το μέλλον θα είναι οι προοδευτικές δυνάμεις να κάνουν αμοιβαία τη χρήση των εμπειριών τους για το τι πήγε στραβά και τι καλά και να ενώσουν τις δυνάμεις τους στην κατεύθυνση μιας προοδευτικής ιδέας».
- Τα ύστερα του κόσμου. Ο Τσίπρας έχει παρασύρει και τα αδελφά κόμματα;
- Είναι μανούλα στον εισοδισμό.
- Εισοδισμός; Τι είναι αυτό;
- Μια πρακτική που χρησιμοποιούν οι τροτσκιστές για να αποκτούν προσβάσεις στα αριστερά κόμματα χωρίς να δηλώνουν την ταυτότητά τους.
- Τροτσκιστής ο Τσίπρας; Μα τον λέγαμε σταλινικό.
- Απ’ αυτόν όλα να τα περιμένεις.