ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Μισθοί και αγιασμός

Απλήρωτοι στα ΜΜΕ

Ελάχιστοι είναι πλέον οι εργαζόμενοι στα Μέσα Ενημέρωσης που πληρώνονται στην ώρα τους, χωρίς να υπολογίζει κανείς την υπερεργασία, τα κυριακάτικα που δεν υπολογίζονται στις αμοιβλες τους κλπκλπ
Στις αρχές  Μαΐου  γράφαμε ότι στα Παραπολιτικά 90.1 ήταν 3 με 3,5 μήνες «μέσα». Τώρα από mail αναγνώστη πληροφορούμαστε πως o τελευταίος μισθός που πήραν οι εργαζόμενοι και στον Ομιλο του.. Γιάννη Φιλιππάκη (εφημερίδες δημοκρατία, Κυριακάτικη δημοκρατία, Espresso, Eστία, Ορθόδοξη Αλήθεια) ήταν η εξόφληση μηνός Δεκεμβρίου 2017 και η καταβολή του έγινε πριν τα μέσα Απριλίου.
Συγκεκριμένα ο αναγνώστης μας αναφέρει:
Στις αρχές της εβδομάδος στον Ομιλο Φιλιππάκη έλαβε χώρα αγιασμός, που δεν κατάφερε όμως να κάμψει τις ανησυχίες των εργαζομένων, που βλέπουν τις ημέρες να περνούν χωρις να υπάρχει καμμία ενημέρωση για το πότε θα πληρωθούν τον μισθό του Ιανουαρίου 2018.
Οι εργαζόμενοι καλούνται να είναι συνεπείς στα πλαίσια της καθημερινής εργασίας (που έχει γίνει υπερεργασία λόγω της μειώσεως του προσωπικού) και είναι σε προφανή αδυναμία να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες.
Πολλοί που πληρώνουν ενοίκιο, αρχίζουν να "κρύβονται" από τους ιδιοκτήτες τους, μέχρι να αποφασίσει ο Φιλιππάκης να καταβάλει το μηνιάτικο, ο οποίος ας σημειωθει μένει (ή έμενε μέχρι παλαιότερα και ο ίδιος) σε ενοίκιο.
ΥΓ: Ως γνωστόν οι εργαζόμενοι εργάζονται για να ζήσουν και με τα χρήματα που λαμβάνουν ως μισθό καλύπτουν τις ανάγκες τους. Δεν έχουν "αποθέματα", για να τα χρησιμοποιούν εν ώρα ανάγκης. Και αυτό τους κάνει ευάλωτους και οι "συμπαθείς" εργοδότες το ξέρουν και το εκμεταλλεύονται δεόντως.