ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 6 Μαΐου 2018

Οι Ενώσεις Συντακτών τραβάνε το αυτί του Κωστόπουλου

Κοινή επιστολή για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της ΕΡΤ απέστειλαν όλες οι Ενώσεις  Συντακτών προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ Α.Ε Βασίλη Κωστόπουλο, με κοινοποίηση στον υπουργό ΨΗΠΤΕ  Ν. Παππά, τον Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Ελ. Κρέτσο και τα μέλη του ΔΣ της ΕΡΤ Χρ. Λεοντή, Γιώργο Θαλασσινό, Αικ. Τσατσαρώνη και Αρ. Μεταξά. Στην επιστολή οι.. Ενώσεις επισημαίνουν στον Β. Κωστόπουλο πως θα ηταν πιο παραγωγικό, αντί να εκπονεί διάφορα πονήματα, να επανέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων διότι, όπως γνωρίζει, εκκρεμεί η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για το δημοσιογραφικό προσωπικό της ΕΡΤ.
Στην επιστολή συγκεκριμενα αναφέρεται:
Αγαπητέ κ. Κωστόπουλε,
Τέθηκε υπόψη των δημοσιογραφικών Ενώσεων από τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των δημοσιογράφων ο νέος Γενικός Κανονισμός Προσωπικού, ο οποίος –αιφνιδιαστικά για εμάς– εισάγεται στο Δ.Σ. της ΕΡΤ προς ψήφιση.
Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι αποκλειστική αρμοδιότητα συλλογικής διαπραγμάτευσης και υπογραφής επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης για τους δημοσιογράφους της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης έχει εκ του νόμου η πλέον αντιπροσωπευτική πρωτοβάθμια δημοσιογραφική Ένωση. Και ξέρετε ποια είναι αυτή.
Κατά συνέπεια θα εκτιμούσαμε αν στην σχετική παράγραφο του νέου Γενικού Κανονισμού Προσωπικού αναφέρατε ότι οι όροι αμοιβής και εργασίας των δημοσιογράφων της ΕΡΤ θα ρυθμίζονται από συλλογική σύμβαση εργασίας μεταξύ της επιχείρησης σας και της ΕΣΗΕΑ. Δεν μπορούμε άλλωστε να φανταστούμε ότι άλλη συνδικαλιστική οργάνωση, έστω και δευτεροβάθμια, θα μπορούσε να διαπραγματευτεί και να συνομολογήσει τους όρους αμοιβής και εργασίας των συναδέλφων μας δημοσιογράφων.
 Εκτός των ανωτέρω επισημάνσεων σας δηλώνουμε ότι θεωρούμε πιο παραγωγικό, αντί να εκπονείτε διάφορα πονήματα, να επανέλθετε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων διότι, όπως γνωρίζετε, εκκρεμεί η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για το δημοσιογραφικό προσωπικό σας.

Με εκτίμηση,
Για την ΕΣΗΕΑ
        Η Πρόεδρος                                                 Ο Γενικός Γραμματέας
   Μαρία Αντωνιάδου                                                Σταύρος Καπάκος

Για την ΕΣΗΕΜΘ
        Ο Πρόεδρος                                              Ο Γενικός Γραμματέας
   Νικόλαος Καρράς                                          Βασίλειος Κοντογουλίδης

Για την ΕΣΠΗΤ
        Ο Πρόεδρος                                                 Ο Γενικός Γραμματέας
   Θεμιστοκλής Μπερεδήμας                                   Αθανάσιος Αλατάς        

Για την ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε
        Ο Πρόεδρος                                                 Ο Γενικός Γραμματέας
   Δημήτρης Χορταργιάς                                       Γιώργος Μπανάτσας

Για την ΕΣΗΕΠΗΝ
        Ο Πρόεδρος                                                 Ο Γενικός Γραμματέας
Κυριάκος Κορτέσης                                              Γιώργος Καρβουνιάρης