ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Σύγκρουση κορυφής Γεννηματά - Θεοδωράκη

Μείζων κρίση έχει ξεσπάσει στο Κίνημα Αλλαγής μετά την αρχηγική τοποθέτηση από την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά αλλά και την επιστροφή του «τελεσιγράφου» από τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη. Ουδέτερη και «κατασβεστική» στάση από τη ΔΗΜΑΡ.
Με αφορμή τις διαφοροποιήσεις βουλευτών κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την υιοθεσία.. και την αναδοχή, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής δήλωσε αποφασισμένη για μηδενική ανοχή «σε προσωπικές στρατηγικές και διχόνοια στο εσωτερικό μας».
«Η κοινωνική βάση της παράταξής μας που αγωνιά κι αγωνίζεται,  δεν έχει καμία περαιτέρω ανοχή σε προσωπικές στρατηγικές και διχόνοια στο εσωτερικό μας. Γιατί  αλλοιώνουν την εικόνα μας, θολώνουν το πολιτικό μας στίγμα και αντικειμενικά εξυπηρετούν τα σχέδια των πολιτικών μας αντιπάλων. Μετατρέπουν τον πλουραλισμό από πλεονέκτημα,  σε όπλο όσων θέλουν να μας πλήξουν. Έως εδώ. Αυτό δεν θα το επιτρέψω. Θα αφήσουμε πίσω όσους είτε δεν θέλουν, είτε δεν μπορούν να στηρίξουν το εγχείρημά μας. Και πολύ περισσότερο όσους αναζητούν είτε μόνο την επόμενη εκλογική στέγη, είτε την επόμενη Κυβερνητική τους θέση», υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά, απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου Γιάννη Αντύπα και του ενημερωτικού portal protothema.gr.
Άμεση ήταν η απάντηση από τον Σταύρο Θεοδωράκη, που σήκωσε το γάντι και ξεκαθάρισε τις προθέσεις του:
Το Ποτάμι και ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν δέχονται εντολές από κανέναν. Οι αγώνες μας απέναντι στη λαϊκίστικη διακυβέρνηση και στον συντηρητισμό κάθε είδους, είναι σταθεροί και διαχρονικοί. Αυτές τις μάχες δίναμε πριν από τη δημιουργία του Κινήματος Αλλαγής, αυτές τις μάχες δίνουμε και τώρα. Και αυτή τη σημαία δεν θα την υποστείλουμε. Με οδηγό μας, πάντα και μόνο, τις προοδευτικές μας αξίες και τις ξεκάθαρες θέσεις μας.
Από την πλευρά του, πηγές από τη Δημοκρατική Αριστερά επιχείρησαν να χαμηλώσουν τους τόνους, σημειώνοντας πως «Οι διαφορετικές προσεγγίσεις αντιμετωπίζονται με συλλογικές διαδικασίες και τακτικές συνεδριάσεις των οργάνων του Κινήματος Αλλαγής.Τα όποια προβλήματα δεν λύνονται με δημόσιες αντιπαραθέσεις».
- από το efsyn.gr