ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

ΕΣΠΗΤ: Ανοίγει ο δρομος για ένταξη στον ΕΔΟΕΑΠ

Μετά από σειρά παρεμβάσεων και πρωτοβουλιών του Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ για την πλήρη και ισότιμη ασφαλιστική ένταξη των συναδέλφων  στον ΕΔΟΕΑΠ, το Γραφείο του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Τάσου Πετρόπουλου την Τρίτη 8 Μαίου 2018 ενημέρωσε εγγράφως την Ένωση ότι ήδη απεστάλησαν στον ΕΔΟΕΑΠ σε ηλεκτρονική  μορφή το αρχείο εργοδοτών - επιχειρήσεων ΜΜΕ και ασφαλισμένων.. απασχολούμενων σε αυτές.
Συγκεκριμένα, μετά την από 7/5/2018 σχετική επιστολή του Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ προς τον Υφυπουργό για την σημειωθείσα από τον ΕΔΟΕΑΠ καθυστέρηση στην εγγραφή των νέων μελών ασφαλισμένων και τον καθορισμό συνάντησης του Υπουργού με τη Διοίκηση του Οργανισμού και τις εμπλεκόμενες Ενώσεις Συντακτών, Διοικητικών και Τεχνικών, το Γραφείο του Υφυπουργού απάντησε ότι: «με το υπ’ αριθμ. Δ.ΕΙΣΦ.Μ./272/595477/7-5-2018 έγγραφο του ΕΦΚΑ απεστάλη στον ΕΔΟΕΑΠ σε ηλεκτρονική μορφή αρχείο Εργοδοτών-Επιχειρήσεων ΜΜΕ και ασφαλισμένων απασχολούμενων σε αυτές»
Στην επιστολή του Υπουργείου τονίζεται επίσης ότι : «Τα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στο συγκεκριμένο αρχείο αποτελούν κατά την τυπική έννοια του νόμου, μέλη του ΕΔΟΕΑΠ καθώς μέλη του ΕΔΟΕΑΠ βάσει του άρθρου 20 του ν. 4498/2017 είναι: … «τα μέλη των Ενώσεων του άρθρου 1 του παρόντος, β. όλοι οι μισθωτοί σε επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Ψυχαγωγίας που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα ανεξαρτήτως του τρόπου διανομής, εκπομπής ή μετάδοσης, καθώς και οι μισθωτοί σε πρακτορεία ειδήσεων και γραφεία τύπου».
Με τον τρόπο αυτό ανοίγει επιτέλους ο δρόμος όχι μόνο για την πλήρη λειτουργία του Οργανισμού αλλά και για την ισότιμη ασφαλιστική κάλυψη όλων των συναδέλφων.
Το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ υπογραμμίζει ότι μετά από την θετική αυτή εξέλιξη,  καμία καθυστέρηση και ολιγωρία δεν επιτρέπεται, δεν δικαιολογείται και δεν συγχωρείται πλέον ως προς την κανονική άσκηση των ασφαλιστικών και ιατροφαρμακευτικών δικαιωμάτων όλων των συναδέλφων.